17.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Λευκωσία: Μαζικές εξώσεις παραμονές Χριστουγέννων | Βίντεο

Ημερομηνία:

Εκατό περίπου πολίτες στη Λευκωσία βρέθηκαν ξαφνικά στον δρόμο, καθώς οι ιδιοκτήτες του συγκροτήματος που διέμεναν τους έκαναν έξωση.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα του ΡΙΚ, οι κάτοικοι παρουσίασαν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ήταν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους. Ωστόσο, όπως ανέφεραν, οι ιδιοκτήτες αποφάσισαν να εκμεταλλευτούν το σύμπλεγμα, δίνοντάς τους διορία 8 ημερών για να το εγκαταλείψουν, διορία η οποία έληξε χθες.

Όπως είπαν, εδώ και τέσσερις μέρες οι ιδιοκτήτες διέκοψαν την παροχή νερού και ηλεκτρικού ρεύματος στο συγκρότημα, το οποίο αποτελείται από 24 διαμερίσματα. Σε δηλώσεις της στο ΡΙΚ κάτοικος του συγκροτήματος, ανέφερε πως δεν έχουν αντίρρηση να αποχωρήσουν από τον χώρο, ωστόσο διαμαρτυρήθηκε για τον χρόνο που τους δόθηκε από τους ιδιοκτήτες. «Αν μας έλεγαν ένα, ενάμιση μήνα πιο πριν θα το κανονίζαμε. Αλλά οι μέρες που μας έδωσαν ήταν πολύ λίγες», είπε χαρακτηριστικά.

Οι κάτοικοι, στην πλειοψηφία τους αλλοδαποί, ζητούν τη στήριξη των αρχών προκειμένου να μην μείνουν στον δρόμο. Ανάμεσά τους βρίσκεται και μία έγκυος, η οποία λόγω της αναστάτωσης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Λειτουργός του Γραφείου Ευημερίας επισκέφθηκε τον χώρο, σημειώνοντας ότι το Γραφείο θα επικοινωνήσει με όσους επηρεάζονται, καλώντας παράλληλα και τους ίδιους να έρθουν σε επαφή με το Γραφείο Ευημερίας.

Από την πλευρά της εκπρόσωπος της ιδιοκτήτριας εταιρείας, ανέφερε ότι το 80% των κατοίκων του συγκροτήματος έχει αποζημιωθεί, προσθέτοντας πως η διαμαρτυρία γίνεται από 20-30 άτομα. Παράλληλα, όπως είπε, οι ένοικοι είχαν ειδοποιηθεί γραπτώς από την 1η Νοεμβρίου ότι η εταιρεία επρόκειτο να προχωρήσει σε έργα συντήρησης στο κτίριο και όσοι ένοικοι επιθυμούσαν μπορούσαν να αποχωρήσουν.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...