14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Λεωφορείο με την εικόνα του Χίτλερ με μακιγιάζ περιοδεύει στην Ισπανία καταγγέλοντας τις «feminazis»

Ημερομηνία:

Ο όρος feminazi χρησιμοποιείται ευρέως για να στιγματίσει την υποτιθέμενη βία και αδικία που δέχονται οι άντρες από τις φεμινίστριες, συγκρίνοντας τις γυναίκες με τον ίδιο τον Χίτλερ. Στην Ισπανία γίνεται μια καμπάνια ανάκλησης του προοδευτικού νόμου του 2004 για την έμφυλη βία, με όχημα ένα λεωφορείο στο οποίο δίπλα στο μακιγιαρισμένο πρόσωπο του Φύρερ εμφανίζεται το σύνθημα «Δεν είναι έμφυλη βία, είναι ενδοοικογενεική βία. Οι νόμοι για το φύλο συνιστούν διάκριση εναντίον των αντρών» και ακολουθεί το hashtag #StopFeminazis.

Το λεωφορείο έχει περάσει από τη Βαρκελώνη, τη Βαλένσια, τη Σεβίλη, το Κάντιθ και την Παμπλόνα, με σκοπό να καταλήξει στις εκδηλώσεις της ημέρας της γυναίκας.

Ένας δικαστής στη Βαρκελώνη αρνήθηκε να κατασχέσει το λεωφορείο αυτής της καμπάνιας, καθώς δήλωσε πως ενώ τα συνθήματά τους προκαλούν αποτροπιασμό, προστατεύονται από την ελευθερία του λόγου. Τη Δευτέρα το είχαν σταματήσει ακτιβιστές και είχαν πετάξει μπογιές και έσκισαν τα αυτοκόλλητα.

Η νομοθεσία στην οποία εναντιώνονται, σύμφωνα με τον Independent, περιλαμβάνει ένα πενταετές πρόγραμμα προϋπολογισμού 1 δις το 2017, με μέτρα που θα προστατεύουν τα θύματα βίας, όπως είναι η προώθηση των υποθέσεων μέσα σε 72 ώρες και η παροχή νομικής, ψυχολογικής και κοινωνικής βοήθειας στα θύματα. Ο Λουίς Λοσάντα, εκπρόσωπος της ομάδας αυτής, δήλωσε ότι «υπάρχει πραγματικό πρόβλημα με τη βία, αλλά κάποιοι, για ιδεολογικούς λόγους, θέλουν μόνο να μιλούν για “έμφυλη βία”, διαπράττοντας μια διάκριση εις βάρος των ανδρών, των παιδιών, των εφήβων και των γηραιότερων, που επίσης υφίστανται κακομεταχείριση και επιθέσεις».

Από το 2008 μέχρι το 2015, 58 άνδρες έχουν δολοφονηθεί από τη σύντροφό τους ή την πρώην σύντροφό τους, σε σύγκριση με 488 γυναίκες, δείχνει μια επίσημη σχετική μελέτη στην Ισπανία.

Είναι η δεύτερη φορά που κάνουν μια τέτοια εκστρατεία. Την πρώτη φορά ήταν εναντίον των τρανς ατόμων, με ένα σύνθημα που έγραφε «Τα αγόρια έχουν πέος και τα κορίτσια αιδοίο. Μη σε κοροϊδεύουν. Αν έχεις γεννηθεί άντρας, είσαι άντρας. Αν είσαι γυναίκα, θα συνεχίσεις να είσαι γυναίκα».

Οι νόμοι για την έμφυλη βία βρέθηκαν στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης στην Ισπανία όταν το ακροδεξιό Vox δήλωσε πως θα στηρίξει τον κυβερνητικό συνασπισμό μόνο υπό τον όρο ότι οι ακροδεξιοί σύμμαχοί τους θα δέχονταν να ανακαλέσουν τη σχετική νομοθεσία.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...