16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Λιανεμπόριο: Μείωση του τζίρου, παρά τις γιορτές

Ημερομηνία:

Επιβεβαιώνονται σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ Βασίλη Κορκίδη οι προβλέψεις για συρρίκνωση του κύκλου εργασιών των εμπορικών καταστημάτων κατά 2-2,5% τον Δεκέμβριο.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι βάσει των υπολογισμών της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου ο εορταστικός τζίρος των εμπορικών καταστημάτων φέτος θα διαμορφωθεί περίπου στα 4 δισ. ευρώ έναντι 4,095 εκατ. ευρώ το 2015.

Σε επίπεδο εξαετίας, δε, οι απώλειες είναι της τάξης των 2,43 δισ. ευρώ καθώς το 2009 ο εορταστικός τζίρος ήταν ύψους 6,43 δισ. ευρώ.

Όπως σημειώνει ο κ. Κορκίδης μιλώντας στον Ελεύθερο Τύπο η νέα μείωση στον τζίρο είναι αποτέλεσμα εν πολλοίς της πληθώρας των φορολογικών υποχρεώσεων που πρέπει να διευθετήσουν εκατομμύρια φορολογούμενο έως το τέλος του έτους.

Χαρακτηριστική η εικόνα στη Θεσσαλονίκη με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης, Κοσμά Καλογιάννη, να εκτιμά την πτώση στον τζίρο στο 20% σε σχέση με πέρυσι.

«Όταν γνωρίζουμε ότι έρχεται ο ΕΝΦΙΑ, ότι έρχονται τα τέλη κυκλοφορίας και άλλες φορολογικές καταιγίδες, ο κόσμος και λεφτά να έχει στην τσέπη του δύσκολα τα ρίχνει» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καλογιάννης.

Κέρδος online

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κρήτη-Επιδοτήσεις: “Ανάσταση” για χιλιάδες αγρότες

Ανάσταση για χιλιάδες αγρότες της Κρήτης καθώς ξεκινούν από...

Συνάντηση Δαφέρμου με την Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Χανίων

Την διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Χανίων συνάντησε η υποψήφια...

Πώς θα λειτουργούν τα beach bars και οι καντίνες στις παραλίες

Αυστηρούς κανόνες στη λειτουργία των επιχειρήσεων, στις οποίες θα παραχωρηθεί το...