15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Λιβύη: Ο Ερντογάν άρπαξε 576 εκατ. δολάρια λιβυκού χρυσού και τον μετέφερε στην Τουρκία καταγγέλει η τουρκική αντιπολίτευση

Ημερομηνία:

Χρυσός, αξίας 576 εκατ. δολαρίων, μεταφέρθηκε από τη Λιβύη στην Τουρκία το τελευταίο εξάμηνο, σύμφωνα με την τουρκική αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο εκπρόσωπος του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (κεντραριστεροί κεμαλικοί) δήλωσε ότι, χρυσός αξίας 576 εκατ. δολαρίων, από τα αποθέματα χρυσού της Λιβύης, μεταφέρθηκε στην Τουρκία.

Πρόκειται για κανονική λεηλασία της βορειοαφρικανικής χώρας από το ισλαμιστικό καθεστώς Ερντογάν και την ισλαμιστική «διεθνώς αναγνωρισμένη» τουρκολιβυκή κυβέρνηση μαριονέτα της Τρίπολης.

Πριν τρεις μήνες έγινε γνωστό ότι ο ισλαμιστής Τουρκολίβυος επικεφαλής του καθεστώτος της Τρίπολης, Φαγιέζ αλ Σαράτζ, μετέφερε 4 δισ. δολάρια στην Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας συν ακόμα 8 δισ. δολάρια για να πληρώσει την τουρκική στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη.

Έγκυρες πηγές που μίλησαν στο TRIBUNE εξήγησαν ότι, στον Ερντογάν δεν αρκούν τα δισεκατομμύρια που βρήκε στα λιβυκά δημόσια ταμεία, έσοδα από το πετρέλαιο, τα οποία άρπαξε με αποτέλεσμα ο λιβυκός λαός να πεινά, θέλει και τον χρυσό της χώρας, στην απελπισία του να σώσει την τουρκική λίρα.

Ο λόγος που ο στρατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ, που πρόσκειται στη Βουλή των Αντιπροσώπων, η οποία αντιμάχεται το ισλαμιστικό καθεστώς της Τρίπολης, έκλεισε τις πετρελαιοπηγές και τις εξαγωγές πετρελαίου ήταν για να μην καταλήγουν τα έσοδα από το πετρέλαιο στο καθεστώς Σαράτζ -ως «διεθνώς αναγνωρισμένη» κυβέρνηση- και από εκεί να διοχετεύονται στην Τουρκία.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...