14.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Λιώνουν από τη ζέστη στο ΠΑΓΝΗ λόγω ανύπαρκτου κλιματισμού

Ημερομηνία:

“Βράζουν” ασθενείς, συνοδοί, γιατροί και προσωπικό στο ΠΑΓΝΗ, λόγω των καιρικών συνθηκών αλλά κυρίως λόγω του ανύπαρκτου κλιματισμού.

Όπως καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου, οι συνθήκες νοσηλείας αλλά και εργασίας που επικρατούν τις τελευταίες εβδομάδες σε κλινικές του νοσοκομείου είναι απαράδεκτες. Όπως τονίζεται, έχουν βγει εκτός λειτουργίας έξι συστήματα κλιματισμού κι ως εκ τούτου, οι εργαζόμενοι υποχρεώνονται να δουλεύουν σε συνθήκες καύσωνα και οι ασθενείς να υποφέρουν περισσότερο με τη ζέστη που επικρατεί τις τελευταίες μέρες.

Το σωματείο, πάντως, έγκαιρα είχε προειδοποιήσει για την ανάγκη εκσυγχρονισμού μηχανημάτων λόγω παλαιότητας και παράλληλα της όποιας συντήρησης μπορεί να πραγματοποιηθεί. “Η εκ των υστέρων έγκριση πίστωσης για την προμήθεια 6 κεντρικών συστημάτων κλιματισμού μόλις στις 12/6 δεν αναιρεί τις ευθύνες ούτε εξασφαλίζει την άμεση λύση του προβλήματος.

Αποφεύγουν να διαθέσουν τα αναγκαία κονδύλια για την αντικατάσταση – ανανέωση – επισκευή των κλιματιστικών συστημάτων, αν και γνωρίζουν τις συνέπειες στην υγεία των ασθενών και αυτό γίνεται μόνο όταν ο κόμπος φτάσει στο χτένι και στην καταπόνηση των εργαζομένων. Ιδιαίτερα μάλιστα στα δημόσια νοσοκομεία, όπως στο ΠαΓΝΗ, δεν διαθέτουν δημόσιους χώρους όπου θα μπορούσαν να βρουν έστω προσωρινά ανακούφιση οι πολίτες που δεν μπορούν να εξασφαλίσουν κλιματισμό” – αναφέρεται στην ανακοίνωση του Σωματείου.

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται το “κουτσούρεμα” της κρατικής χρηματοδότησης για τα δημόσια νοσοκομεία που “μειώθηκε κατά 415 εκατ. την τριετία 2017 – 2019, και προστίθεται στις περικοπές των προηγούμενων κυβερνήσεων. Ακόμη και ο πρώτος «μεταμνημονιακός κρατικός προϋπολογισμός (για το 2019) μειώνει τη χρηματοδότηση για τα δημόσια νοσοκομεία κατά 65 εκατ. ενώ διατηρεί την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών για υγειονομική περίθαλψη κατά 770 εκατ. ετησίως.

Η μείωση της κρατικής χρηματοδότησης δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων, με αποτελέσματα έλλειψη φαρμάκων-υλικών και ανεπαρκή συντήρηση μηχανημάτων.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

• Τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την αποκατάσταση της λειτουργίας του συστήματος κλιματισμού του Νοσοκομείου. Να σταματήσει η καταπόνηση των εργαζομένων και η επιβάρυνση της υγείας των ασθενών.

• Την πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση των νοσοκομείων”.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρωσία: Ο Πούτιν ξανά πρόεδρος με 88% των ψήφων – Εξασφάλισε πέμπτη θητεία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκέντρωσε το 87,97% των ψήφων στην εκλογική διαδικασία...

«Τσουνάμι» στο Μαξίμου από το «Newsletter Gate» – Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου

Χιονοστιβάδα εξελίξεων έρχεται για την κυβέρνηση μετά τη «θυσία» του...