19.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Λονδίνο: Βαν έπεσε πάνω σε πεζούς κοντά σε τζαμί – «Θα σκοτώσω όλους τους μουσουλμάνους» – 1 νεκρός, 10 τραυματίες

Ημερομηνία:

Για τουλάχιστον ένα νεκρό και δέκα τραυματίες κάνει λόγο η βρετανική αστυνομία, μετά από το περιστατικό, σήμερα τα ξημερώματα, στο βόρειο Λονδίνο, όταν ένα μικρό, λευκό, φορτηγό αυτοκίνητο (βαν) έπεσε πάνω σε πεζούς, κοντά σε τζαμί, μετά την προσευχή.

Συνελήφθη ο 48χρονος οδηγός του βαν, ενώ θα εξεταστεί ψυχιατρικά. Στην διοίκηση της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, η ευθύνη των ερευνών. «Θα σκοτώσω όλους τους μουσουλμάνους» φαίρεται να φώναζε την ώρα της σύλληψής του.

Νωρίτερα, η εφημερίδα Evening Standard ανέφερε ότι ένα άτομο είχε μαχαιρωθεί από άτομο που βγήκε από το όχημα κοντά στο πάρκο Φίνσμπερι, ενώ μάρτυρες είπαν στον αγγλικό σταθμό Sky ότι το όχημα χτύπησε τουλάχιστον δέκα άτομα.

Η πληροφορία για επίθεση με μαχαίρι δεν επιβεβαιώνεται από την αστυνομία.

Σύμφωνα με ανάρτηση στο Twitter του Μουσουλμανικού Συμβουλίου της Βρετανίας, ο οδηγός ενός μικρού φορτηγού (βαν) παρέσυρε πιστούς που έβγαιναν από το ισλαμικό τέμενος στην περιοχή του πάρκου.

Η αστυνομία είπε ότι πήρε κλήση γύρω στις 12:20 π.μ. σήμερα τοπικής ώρας (2:00 π.μ. ώρα Ελλάδας) για σύγκρουση στην οδό Seven Sisters, η οποία τέμνει την περιοχή του πάρκου Φίνσμπερι του Λονδίνου. Η εφημερίδα Sun είπε ότι ένα μικρό φορτηγό έπεσε πάνω σε πεζούς κοντά στο ισλαμικό τέμενος στην περιοχή του πάρκου.

“Υπάρχει ένας αριθμός θυμάτων στα οποία παρέχεται βοήθεια”, είπε η αστυνομία του Λονδίνου, προσθέτοντας ότι “έχει συλληφθεί ένα άτομο”.

Σύμφωνα με μάρτυρα που μίλησε στο πρακτορείο Reuters, τουλάχιστον ένα άτομο μεταφέρθηκε σε ασθενοφόρο, ενώ υπάρχουν αρκετοί αστυνομικοί και ασθενοφόρα στην περιοχή.

Άλλος μάρτυρας είπε στο BBC ότι υπάρχουν τουλάχιστον τρία άτομα σοβαρά τραυματισμένα.

Η εφημερίδα «The Guardian» αναφέρει ότι οι δημοσιογράφοι της που συνομιλούν με αυτόπτες μάρτυρες δηλώνουν ότι αρκετοί από αυτούς, περιγράφουν ότι το βαν οδηγήθηκε εσκεμμένα, πάνω σε ομάδα ανθρώπων που έβγαιναν από το τέμενος.

Για σκηνές πανικού κάνουν λόγο όσοι είδαν να εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια τους:

«Είδα 8 με 10 ανθρώπους. Κάποιοι ήταν πεσμένοι στο πεζοδρόμιο. Κάποιους άλλους οι αστυνομία τους πήγαινε στα ασθενοφόρα. Αυτό έγινε τα πρώτα λεπτά. Ο δρόμος αυτός είναι πολυσύχναστος. Ιδιαίτερα στο Ραμαζάνι.Πολλοί άνθρωποι είναι στα τζαμιά για να προσευχηθούν. Αυτή είναι η ώρα που η προσευχή τελειώνει. Οι άνθρωποι βγήκαν έξω και τότε το φορτηγάκι έπεσε επάνω τους.»

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι δήλωσε ότι οι σκέψεις της είναι με αυτούς που τραυματίστηκαν από το περιστατικό της επίθεσης, όταν ένα μικρό φορτηγό βαν έπεσε σε άτομα κοντά σε τέμενος στο Βόρειο Λονδίνο.

Ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος της αντιπολίτευσης, Τζέρεμι Κόρμπιν δήλωσε «απόλυτα συγκλονισμένος» από το νέο αυτό περιστατικό της επίθεσης στο τέμενος.

"google ad"

Ο σύζυγος της δολοφονημένης Τζο Κοξ, που ήταν μέλος του Βρετανικού Κοινοβουλίου έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter, ότι τόσο οι ακροδεξιοί, όσο και οι ισλαμιστές τρομοκράτες μοιράζονται μία ιδεολογία, που θα πρέπει να ηττηθούν.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΜέΡΑ25: Παρουσίασε το ευρωψηφοδέλτιο – Ξεχωρίζουν Βενετσάνου, Γρηγοριάδης, Ρεβενιώτη, Χρανιώτης

Το ευρωψηφοδέλτιο της ενωτικής πρωτοβουλίας ΜέΡΑ25 | Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά για...

Αυτοί είναι οι 42 υποψήφιοι ευρωβουλευτές της Νέας Αριστεράς – Μάρω Δούκα, Σακελλαρίδης και Φίλης στη λίστα, όλα τα ονόματα

Τους 42 υποψήφιους και υποψήφιες ευρωβουλευτές/τριες της Νέας Αριστεράς ανακοίνωσε ο...

Θανατηφόρο τροχαίο στην Βουλή: Οι αστυνομικοί πάνε να ρίξουν ευθύνες στον νεκρό Ιάσονα

Σε μια προσπάθεια να αποδοθούν μερικές έστω ευθύνες στον 22χρονο...

38 χρόνια μετά το πυρηνικό ατύχημα του Τσέρνομπιλ

Του Φώτη Ποντικάκη* 38 χρόνια μετά το πυρηνικό ατύχημα στο...