19.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Λύση στο θέμα της πισίνας του Ξενία υποσχέθηκε η Υπουργός Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά – Αναλυτικά όσα ειπώθηκαν στο Δημαρχείο Χανίων

Ημερομηνία:

Με την Υπουργό Τουρισμού και Βουλευτή Α΄ Αθηνών, Έλενα Κουντουρά συναντήθηκε σήμερα, Δευτέρα 18/6/2018, ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης της κας. Κουντουρά στο Δημαρχείο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία παρευρέθηκε η Βουλευτής Χανίων, Βάλια Βαγιωνάκη, και η Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Ελπίδα Τσιτσιρίδη, ο Δήμαρχος Χανίων έθεσε στην κα. Κουντουρά το ζήτημα της ανάδειξης και αξιοποίησης της “Πισίνας του Ξενία”, αναφέροντας ότι η δημοτική αρχή μεταξύ άλλων έχει ως προτεραιότητα την ανάδειξη αυτού του σημαντικού αλλά εγκαταλειμμένου χώρου, “που αποτελεί μέρος του σχεδίου μας για την ανάδειξη όλου του δυτικού παραλιακού μετώπου της πόλης μας, που θα εκτείνεται έως το Πάρκο των Αγ. Αποστόλων”, όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε.

Ως Δήμος έχουμε προχωρήσει τη διαδικασία για να εφαρμοστεί η εγκεκριμένη αρχιτεκτονική μελέτη, η οποία συντάχθηκε από το Γραφείο Ενετικών και Βυζαντινών Οχυρώσεων Παλιάς Πόλης Χανίων της Επιστημονικής Επιτροπής Ανάδειξης Οχυρωματικών Έργων Κρήτης του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, κατόπιν προγραμματικής σύμβασης.

Βρισκόμαστε, μάλιστα, στο τελικό στάδιο για να προχωρήσει το συγκεκριμένο ζήτημα, αλλά απαιτείται η επιτάχυνση των διαδικασιών και η έκδοση Διαπιστωτικής Πράξης Νομιμότητας από το Υπουργείο Τουρισμού για τις υφιστάμενες κατασκευές και διαμορφώσεις της έκτασης, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν τη δεκαετία του 1970 από τον ΕΟΤ”, πρόσθεσε ο κ. Βάμβουκας.

Όπως είπε ο κ. Βάμβουκας πλήρης φάκελος με την πρόταση του Δήμου Χανίων έχει σταλθεί στο Υπουργείο Τουρισμού ώστε το πρόβλημα με τον παλιό αιγιαλό να λυθεί.

Από την πλευρά της η κ. Κουντουρά δήλωσε ότι γνωρίζει το ζήτημα, τονίζοντας ότι στην παρούσα φάση καταβάλλεται προσπάθεια, ώστε να ξεπεραστούν αντικρουόμενες διατάξεις της Νομοθεσίας, και να βοηθηθεί η δημοτική αρχή στην υλοποίηση του σημαντικού της σχεδιασμού.

Είπε χαρακτηριστικά η κ. Κουντουρά:

Πρόκειται για τεχνικά προβλήματα τα οποία έχουν προκύψει, δυστυχώς, από πρόχειρες νομοθετήσεις του παρελθόντος.

Τώρα το Υπουργείο Οικονομικών φέρνει το νομοσχέδιο για τους αιγιαλούς. Εμείς ως Υπουργείο Τουρισμού έχουμε συναρμοδιότητες, έχουμε και στο δικό μας νομοσχέδιο τα οποία αφορούν τους τουριστικούς λιμένες. Γνωρίζω το θέμα πάντως, το συζητάμε, θα χαρώ να δω μία πιο εξελιγμένη πρόταση και ίσως πιο ολοκληρωμένη. Προσπαθούμε να το επιλύσουμε.

"google ad"

Η κ. Κουντουρά στάθηκε και στις προσπάθειες του Υπουργείου και της κυβέρνησης στα ζητήματα του τουρισμού:

Είμαστε μια κυβέρνηση που λειτουργεί συλλογικά. Εγώ είμαι εδώ και ακούω όλους τους φορείς. Εσείς ως τοπική αυτοδιοίκηση, η Περιφέρεια, τα Επιμελητήρια και οι ιδιώτες, νομίζω έχουμε καταφέρει αυτό το απίστευτο τουριστικό άλμα τα 3 τελευταία χρόνια να έχουμε 25% αύξηση, κάθε χρόνο ιστορικά ρεκόρ και αφίξεων και εσόδων και νομίζω ότι αυτή είναι επιτυχία όλων των Ελλήνων.

Η κ. Βαγιωνάκη από την πληρά της τόνισε ότι αυτή αλλά και οι υπόλοιποι βουλευτές του νομού είναι στη διάθεση της να βοηθήσουν όπως μπορούν.

Σχετικά με το ζήτημα της πισίνας του Ξενία είπε:

“Είναι ένα θέμα που έχει βάθος χρόνου και ήρθε ο καιρός να λυθεί.”

Η κ. Βαγιωνάκη επισήμανε τη σημαντικότητα και του νέου νομοσχέδιου για το θεματικό τουρισμού με την κ. Κουντουρά από την πλευρά της να τονίζει:

Εμείς συνεννοηθήκαμε με όλους τους φορείς και τους επαγγελματίες στον τουρισμό. Το δουλέψαμε πάρα πολύ. Είναι ένα πρώτο βήμα σε ώριμα προϊόντα και θα ακολουθήσουνε και τα επόμενα. Εγώ θα λάβω ως υπουργείο υπόψη όλες τις παρατηρήσεις αλλά και τις παρατηρήσεις όλων των κομμάτων της βουλής. Μετά θα περάσει από τις επιτροπές και θα έρθει προς ψήφιση. Μετά από αυτή τη διαδικασία θα έχει γίνει πιο εξειδικευμένο και ενημερωμένο γιατί οι φορείς ξέρουν ποιες είναι οι ανάγκες τους, ξέρουν ποια είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους. Αρχές Ιουλίου ελπίζουμε ότι θα είναι έτοιμο.

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης ο Δήμαρχος Χανίων προσέφερε στην Υπουργό Τουρισμού τιμητικά το νέο λεύκωμα φωτογραφιών του Δήμου Χανίων “Χανιά – Ταξίδι στο όνειρο”, το οποίο θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης τις επόμενες ημέρες.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

38 χρόνια μετά το πυρηνικό ατύχημα του Τσέρνομπιλ

Του Φώτη Ποντικάκη* 38 χρόνια μετά το πυρηνικό ατύχημα στο...

Γ.Α.Δ.Π. Κρήτης: Πώς να προστατευτείτε από περιστατικά εξαπάτησης

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση  Κρήτης, στοχεύοντας στην ενημέρωση...

Ρέθυμνο: 500 ευρώ γιατί έκαιγε υπολείμματα καλλιεργειών

Διαδοχικά είναι τα πρόστιμα στην Κρήτη για πυρκαγιάς που...