17.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Λύση στο πρόβλημα της φοιτητικής στέγης με ακίνητα τύπου Airbnb!

Ημερομηνία:

Φοιτητική στέγη: Αναγνωρίζοντας ότι υπάρχει τεράστιο πρόβλημα στη φοιτητική στέγη, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαχειριστών Ακινήτων προτείνει ένα «νέο και επαναστατικό» τρόπο μίσθωσης των ακινήτων βραχυχρόνιας διαμονής τύπου Aibnb.

Σκοπός της πρότασης, σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Σύλλογο, είναι να εξυπηρετήσει τόσο την ανάγκη των φοιτητών για εύρεση κατοικίας σε λογικές τιμές, αλλά ταυτόχρονα να διατηρήσει το δικαίωμά του ο ιδιοκτήτης του ακινήτου να το μισθώσει και στη βραχυχρόνια διαμονή.

Τι προβλέπει η πρόταση

Ο τρόπος είναι απλός και εύκολα εφαρμόσιμος με τον όρο της «Διαλειμματικής Μίσθωσης». Η μίσθωση των «διαλειμματικών ακινήτων» είναι μια αστικού τύπου μίσθωση, τουλάχιστον τριετούς διάρκειας, αλλά διακόπτεται σε συμφωνημένη περίοδο. Για παράδειγμα, μπορεί να αρχίζει από 15 Σεπτεμβρίου και να λήγει στις 15 Ιουνίου, με τη λήξη της εξεταστικής περιόδου. Τότε ο μισθωτής οφείλει να αδειάσει το διαμέρισμα από τα προσωπικά του αντικείμενα και να παραδώσει το ακίνητο στον εκμισθωτή.

Η μίσθωση θα ξεκινήσει ξανά στις 15 Σεπτεμβρίου ή σε όποια άλλη ημερομηνία έχει συμφωνηθεί στο μισθωτήριο συμβόλαιο.

Το όφελος

Το όφελος του μισθωτή είναι ότι τους μήνες που διακόπτεται η μίσθωση δεν υπάρχει υποχρέωση για ενοίκιο.

Επίσης, ενοικιάζει ένα πλήρως επιπλωμένο και εξοπλισμένο ακίνητο σε άριστη κατάσταση.

Το όφελος του εκμισθωτή είναι ότι έχει την ευχέρεια να ενοικιάσει το ίδιο ακίνητο στη βραχυχρόνια διαμονή τούς καλοκαιρινούς μήνες και τον χειμώνα να συνεχίσει τη μίσθωση, που σε άλλη περίπτωση θα αναγκαζόταν να κρατήσει το διαμέρισμα κλειστό.

Η πλατφόρμα

Ο ΠΑ.ΣΥ.Δ.Α. ετοιμάζει ηλεκτρονική πλατφόρμα τύπου Airbnb, όπου τα μέλη του συλλόγου θα καταχωρούν τα ακίνητά τους για «Διαλειμματική Μίσθωση». Οι φοιτητές θα μπορούν να αναζητούν μέσω αυτής της πλατφόρμας ακίνητο στην περιοχή που επιθυμούν με ανάλογα κριτήρια (απόσταση από σχολή, τιμή, προσφερόμενες υπηρεσίες, κ.λπ.). Στη συνέχεια τα δύο μέρη θα έρχονται σε επικοινωνία για την ολοκλήρωση της μίσθωσης.

ethnos.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...