13.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Λ. Αυγενάκης: Έρχεται νόμος για εκπροσώπησή αθλητών με δικαίωμα ψήφου στις διοικήσεις Ομοσπονδιών

Ημερομηνία:

Νόμο για την εκπροσώπηση των αθλητών σε όλες τις διοικήσεις των Ομοσπονδιών, με δικαίωμα ψήφου, προανήγγειλε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή ΚΑΛΗΜΕΡΑ, για τις καταγγελίες της Ολυμπιονίκου, Σοφίας Μπεκατώρου δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «είμαστε αποφασισμένοι να καθαρίσουμε αυτόν τον χώρο. Ο χώρος της Ομοσπονδίας χρειάζεται καθαρό οξυγόνο. ‘Ήρθε η ώρα να βάλουμε το μαχαίρι βαθιά, να υπάρξει ανανέωση, να μπει φρέσκος αέρας σε όλες τις διοικήσεις των Ομοσπονδιών και για πρώτη φορά με νόμο θα υπάρχει εκπρόσωπος των αθλητών σε όλες τις διοικήσεις των Ομοσπονδιών με δικαίωμα ψήφου».

Ο κ. Αυγενάκης σημείωσε ότι η κοινωνία μας έχει ανάγκη από υγιή αθλητισμό. «Η Σοφία εκπροσωπεί το υγιές κομμάτι της αθλητικής οικογένειας. Είναι οι πολλοί. Οι λίγοι ευτυχώς, αλλά κραταιοί μέχρι πρότινος, ήταν αυτοί οι εν λόγω κύριοι της διοίκησης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας που θεωρούσαν ότι είναι αμετακίνητοι, ότι είναι ακίνητοι γιατί όντως περνούσαν πολλές διοικήσεις και κανένας δεν τους άγγιζε», σημείωσε.

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι ως υφυπουργός έχει γίνει κοινωνός πολλών προσωπικών ιστοριών αθλητών και αθλητριών. «Είναι αρκετά τα περιστατικά και θέλουν φιλτράρισμα και πολύ προσεκτική διαχείριση, να μην πάμε στο άλλο άκρο. Επίσης έχει σημασία ποιος το λέει, η προσωπικότητα του καθενός, γιατί ενέχει και ο κίνδυνος να υπάρχει και η επιθυμία της προσωπικής εκδίκησης», ανέφερε. Κάλεσε δε να ακολουθήσουν το παράδειγμα της κ. Μπεκατώρου κι άλλοι αθλητές. «Να ανοίξουν τα στόματά τους, να μιλήσουν για τα δικά τους βιώματα αν έχουν αντίστοιχα περιστατικά και να τα καταγγείλουν στη δικαιοσύνη. Είμαστε εδώ, δίπλα τους να τους βοηθήσουμε. Παράλληλα, θα βοηθήσουμε να διαμορφωθεί ένα υγιές τοπίο για τη νέα γενιά των αθλητών. Είναι υποχρέωσή μας», συμπλήρωσε ο κ. Αυγενάκης.

Επιπλέον, επισήμανε ότι όταν το υπουργείο Αθλητισμού έθεσε το θέμα του ορίου θητειών και ηλικιών στις διοικήσεις των Ομοσπονιδών «για να σπάσουμε την αίσθηση της μονιμότητας και της κυριαρχίας προσώπων», μια από αυτές τις διοικήσεις που αντέδρασε σφόδρα με ανακοινώσεις και σκληρές κουβέντες ήταν και της Ιστιοπλοΐας.

«Άνθρωποι που δεν είχαν το θάρρος από την πρώτη στιγμή που βγήκε δημόσια η Σοφία Μπεκατώρου να καταγγείλει αυτό που της συνέβη, που έσπασε τη σιωπή της, να την αγκαλιάσουν. Αντίθετα, βγήκαν με μια κατάπτυστη ανακοίνωση που άφηνε υπονοούμενα, κάτι που δεν αρμόζει στους ανθρώπους του αθλητισμού. Συν τοις άλλοις, εγώ θα καυτηριάσω την ακόμα πιο προκλητική ανάρτηση, την οποία την εξαφάνισε λίγες ώρες αργότερα, η Γενική Γραμματέας της ίδιας Ομοσπονδίας που κι εκείνη αντί να συμπαρασταθεί στην Ολυμπιονίκη, βρέθηκε να αναρτά φράσεις και κουβέντες που μόνο εκνευρισμό προκαλούν», υπογράμμισε ο κ. Αυγενάκης.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρωσία: Ο Πούτιν ξανά πρόεδρος με 88% των ψήφων – Εξασφάλισε πέμπτη θητεία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκέντρωσε το 87,97% των ψήφων στην εκλογική διαδικασία...

«Τσουνάμι» στο Μαξίμου από το «Newsletter Gate» – Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου

Χιονοστιβάδα εξελίξεων έρχεται για την κυβέρνηση μετά τη «θυσία» του...