19.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Μάθετε πόσο άλλαξε το κλίμα στην περιοχή σας με ένα κλικ

Ημερομηνία:

Διαδικτυακή εφαρμογή των NY Times δείχνει το μέγεθος της κλιματικής αλλαγής στον πλανήτη από το 1920 μέχρι σήμερα. Βάλτε ημερομηνία γέννησης και την πόλη που ζείτε και δείτε πόσο διαφορετικές είναι οι συνθήκες σε σχέση με το παρελθόν.

Το φαινόμενο της υπερθέρμανσης του πλανήτη και των σοβαρών επιπτώσεων που έχει η κλιματική αλλαγή στο περιβάλλον είναι θεωρητικά γνωστό σε όλους. Μια πρωτοποριακή διαδραστική εφαρμογή ωστόσο που δημοσιεύει η εφημερίδα New York Times στοχεύει να δείξει στην πράξη πόσο έχουν αλλάξει (και θα συνεχίσουν να μεταβάλλονται) οι θερμοκρασίες σε κάθε περιοχή του πλανήτη και να ευαισθητοποιήσει τον καθένα από εμάς να δράσει – στον βαθμό που μπορεί – και να συμβάλει στην προστασία του περιβάλλοντος.

Στην εντυπωσιακή πλατφόρμα, την οποία μπορείτε να επισκεφτείτε πατώντας ΕΔΩ της αμερικανικής εφημερίδας, καλείστε να συμπληρώσετε το έτος γέννησής σας και την πόλη, όπου διαμένετε. Στη συνέχεια παρουσιάζονται πολύ γρήγορα όλα τα δεδομένα για τη θερμοκρασία της περιοχής, από όταν γεννηθήκατε μέχρι σήμερα. Παράλληλα γίνεται μια πρόβλεψη για το πού θα έχει φτάσει ο υδράργυρος όταν θα είστε πια… υπερήλικας.

Ειδικότερα, στο πρώτο διάγραμμα που εμφανίζεται αποτυπώνεται πόσες φορές τον χρόνο η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 32 βαθμούς Κελσίου τη χρονιά που γεννηθήκατε. Στη συνέχεια εμφανίζεται ένα άλλο διάγραμμα, που φανερώνει τα ίδια στατιστικά για το 2017, για να ακολουθήσει το τρίτο και πιο ενδιαφέρον διάγραμμα, το οποίο παρουσιάζει τις καυτές ημέρες που προβλέπεται να έχει η πόλη που διαμένετε, όταν θα φτάσετε στην ηλικία των 80.

Παράδειγμα: Ένας που γεννήθηκε στα Χανιά το 1979, την πρώτο χρόνο της ζωής του έζησε 21 ημέρες που η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 32 βαθμούς Κελσίου, όμως μέχρι την ηλικία των 80 οι ημέρες με θερμοκρασίες άνω των 32 βαθμών θα είναι από 51 έως 87!

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κασσελάκης: Δε μας αφορούν οι νεοναζί ψηφοφόροι

Ο Στέφανος Κασσελάκης πέρασε στην αντεπίθεση για το σχόλιο του Νίκου Ρωμανού, ο...

ΜέΡΑ25: Παρουσίασε το ευρωψηφοδέλτιο – Ξεχωρίζουν Βενετσάνου, Γρηγοριάδης, Ρεβενιώτη, Χρανιώτης

Το ευρωψηφοδέλτιο της ενωτικής πρωτοβουλίας ΜέΡΑ25 | Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά για...

Αυτοί είναι οι 42 υποψήφιοι ευρωβουλευτές της Νέας Αριστεράς – Μάρω Δούκα, Σακελλαρίδης και Φίλης στη λίστα, όλα τα ονόματα

Τους 42 υποψήφιους και υποψήφιες ευρωβουλευτές/τριες της Νέας Αριστεράς ανακοίνωσε ο...