25.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

“Μάθε να ζεις αυτόνομα”: Γιαγιάδες στη Μαλάξα δίδαξαν γνέσιμο μαλλιού – Σύντομα και μαθήματα στον ξυλόφουρνο! | Φωτός

Ημερομηνία:

Η πρώτη συνάντηση είχε επιτυχία. Οι συναντήσεις επαναλήφθηκαν, ξανά και ξανά, και πλέον το “μάθε να ζεις αυτόνομα” έχει αγκαλιαστεί από αρκετούς πολίτες των Χανίων που μαθαίνουν έτσι χρήσιμες διαδικασίες της καθημερινής αγροτικής ζωής.

 

Κι αφού έγινε το ξεκίνημα με μαθήματα εκτροφής κατόπουλων, κι ακολούθησε το σεμινάριο για τα κουνέλια, αποφάσισαν να δοκιμάσουν και κάτι διαφορετικό. Την Πέμπτη 30 Οκτώβρη και την επόμενη Πέμπτη στις 4 το απόγευμα συγκεντρώθηκαν στο κέντρο του χωριού Μαλάξα κοντά στον Άγιο Γεώργιο και οι γυναίκες εκεί τους δίδαξαν το γνέσιμο του μαλλιού.

Γράφουν σχετικά στο fb group που έχει δημιουργηθεί για τις ανάγκες των σεμιναρίων:

Και ναι, ζήσαμε την εμπειρία, να ξάσουμε και να γνέσουμε μαλλί από όταν ήταν ακόμη στην αρχική του μορφή, κάτι που μας έδειξαν γυναίκες μεγαλωμένες στο να φτιάχνουν τα δικά τους υφαντά, ρούχα κι εσώρουχα. Κρίμα που πλέον το μαλλί “πετιέται” όπως μας είπαν και οι ίδιες αφού τωρα όλοι πάνε στα “εμπορικά””

Οι φωτογραφίες που παραθέτουμε είναι χαρακτηριστικές για την εμπειρία που ζήσανε όσοι συμμετείχαν. Και θα υπάρξει και συνέχεια.

Όπως πληροφορηθήκαμε, σιγά – σιγά κατασκευάζεται εξωτερικός ξυλόφουρνος που θα φιλοξενήσει για 3 Κυριακές μαθήματα ζυμώματος και ψήσιμου ψωμιού. Τα μαθήματα θα γίνουν από 3 διαφορετικούς καλεσμένους.

Γιαυτή την Κυριακή τώρα, η συνάντηση έχει προγραμματισθεί για τις 4 το απόγευμα και το θέμα θα είναι “αν η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα”. Λοιπόν, περί εκτροφής κοτόπουλων ο λόγος.

Να σημειώσουμε ότι στο σχεδιασμό για τα σεμινάρια “Μάθε να ζεις αυτόνομα” πέρα από όσα έχουμε αναφέρει, ξεχωρίζουν τα μαθήματα συλλογής άγριων χόρτων και μελισσοκομίας.

10678800_10152727408344774_7116016460521331838_n

Γιατί, σύμφωνα και με τη λογική των σεμιναρίων:

«Τα γεγονότα τρέχουν κι εμείς κάποιες φορές δεν τα προλαβαίνουμε..Μας έχουν πείσει για ένα τρόπο ζωής που δεν συνάδει και με την “ποιότητα” αλλά αφού το κάνουν όλοι.. εμείς θα το πάμε αλλιώς; Κι όμως, αν υπάρχει κάποιος που θέλει “να το δει αλλιώς”, αν κάποιος θέλει να μάθει αυτά που ανα τους αιώνες γνώριζαν οι άνθρωποι για να επιβιώσουν κι εμείς δεν έχουμε ιδέα, μέσα απο αυτα τα σεμινάρια θα μας δωθεί η ευκαιρία να κάνουμε ένα βήμα μπρος»

Για όσους επιθυμούν παραπάνω πληροφορίες επικοινωνήστε με την Δήμητρα στο τηλέφωνο: 693 8181 025.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ