20.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Μέλλον «Ολυμπιακής» που αποκρατικοποιήθηκε βλέπει για τη ΔΕΗ ο Χατζηδάκης

Ημερομηνία:

Με την Ολυμπιακή, η οποία αποκρατικοποιήθηκε επί των ημερών του, παραλλήλισε το μέλλον της ΔΕΗ ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης, επικαλούμενος του κινδύνους που αντιμετωπίζει η δημόσια εταιρεία ενέργειας.

«Η ΔΕΗ πάει να γίνει η νέα Ολυμπιακή» ανέφερε, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή του στο ρ/σ News 247 ο Κωστής Χατζηδάκης, υποστηρίζοντας πως «θα υπάρχουν προβλήματα και πριν από τις εκλογές», ενώ αναφέρθηκε σε για σχέδιο σωτηρίας, προσθέτοντας πως κατά τη γνώμη του «αυτή τη στιγμή δεν θα βρεθεί στρατηγικός επενδυτής».

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε την αύξηση των «στρατηγικών κακοπληρωτών», σημειώνοντας πως τα χρέη πρέπει να περιοριστούν, και αναφερόμενος σε ανθρώπους με περιουσία που δεν πληρώνουν. Ο Κ. Χατζηδάκης συμφώνησε επί της ουσίας με τον πρόεδρο της ΕΔΟΠ/ΔΕΗ, Γιώργο Μπίτζα, που μίλησε στον ίδιο σταθμό λίγο νωρίτερα, σημειώνοντας τα χρέη προς τη ΔΕΗ στα 2,5-3 δισ. ευρώ, και υποστηρίζοντας πως κατά τον πρώτο χρόνο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, «δόθηκε η εντύπωση» στους πολίτες ότι ακόμα και εάν δεν πληρώνουν, δεν θα τους κόψουν το ρεύμα.

Στη συνέχεια, ο Κ. Χατζηδάκης, αφού ανέφερε πως η επιχείρηση έχει απωλέσει από το 2015 το 90% της χρηματιστηριακής της αξίας, υποσχέθηκε ένα νέο «business plan», που θα κάνει την επιχείρηση πιο σύγχρονη και λειτουργική.

Σημειώνεται ακόμη πως κατά τη συνέντευξή του, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε και στις καταγγελίες Γιουνκέρ για την περίοδο διακυβέρνησης Καραμανλή, υποστηρίζοντας πως ο Κ. Καραμανλής ενημέρωση για τους κινδύνους στην προεκλογική εκστρατεία του 2009.

Τέλος, υποστήριξε πως το κόμμα του δεν προβλέπει απολύσεις για το δημόσιο, τονίζοντας όμως την ανάγκη να μην ισχύσει ο κανόνας της μίας πρόσληψης για κάθε αποχώρηση, ενώ κλείνοντας, στόχευσε στην μεριά του ΚΙΝΑΛ για την επόμενη των εκλογών.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κίσσαμος: “Πλούτος Παγκόσμιας Κληρονομιάς που χάνεται στους πέντε ανέμους”

Παρέμβαση για την προστασία, διάσωση και περαιτέρω ανάδειξη των ...

Αφιέρωμα στον Καβάφη και μουσική βραδιά στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων

Ένα σημαντικό αφιέρωμα στον ποιητή Κ. Καβάφη, παρουσίαση νέων...

Βιβλιοπαρουσίαση: «Αυτός ο ρόλος ήθελε Ελένη Παπαδάκη» από τις εκδόσεις Ροδάμανθυς

Η Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, το Πνευματικό...

Σεμινάρια αλιευτικού τουρισμού από την Περιφέρεια Κρήτης και τα τμήματα αλιείας των Περιφερειακών ενοτήτων

Ολοκληρωθήκαν με επιτυχία τα σεμινάρια Αλιευτικού Τουρισμού που διοργάνωσε...