16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Μέρκελ: Η Ελλάδα έπρεπε να αντιμετωπιστεί σκληρά

Ημερομηνία:

Η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, ξεκαθάρισε πως δεν τίθεται θέμα κουρέματος του ελληνικού χρέους «με την κλασσική έννοια» και υπεραμύνθηκε των επιλογών που έκανε τα τελευταία χρόνια, λέγοντας πως η Ελλάδα έπρεπε να αντιμετωπιστεί σκληρά.

Σε κοινή συνέντευξη που παραχώρησε στο δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο (Deutschlandfunk / DLF) και το κοινό τηλεοπτικό πρόγραμμα Phoenix των δημόσιων ραδιοτηλεοπτικών δικτύων ARD και ZDF, η Α. Μέρκελ επανέλαβε πως το θέμα κουρέματος το ελληνικού χρέους είναι εκτός ατζέντας.  «Κούρεμα του ελληνικού χρέους με την κλασική έννοια αποκλείεται, αλλά μπορεί κανείς να συζητήσει για περαιτέρω ελαφρύνσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Υποστήριξε πως αναγνωρίζει τις προσπάθειες που καταβάλει η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια υπό τις πιέσεις των δανειστών, ωστόσο ξεκαθάρισε πως δεν μετανιώνει για τη σκληρή στάση που τηρούν οι δανειστές απέναντι στην Αθήνα και κάθε χώρα που αντιμετωπίζει προβλήματα χρέους. «Ούτε η υπερβολική επιείκεια βοηθά τις υπερχρεωμένες χώρες, γι’ αυτό και έπρεπε να αντιμετωπιστεί η Ελλάδα τόσο σκληρά. Η χώρα δοκιμάστηκε πολύ».

Πηγή: thepressproject.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ