17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Μέτρα ενάντια στον κορωνοϊό ανακοίνωσαν και οι Βάσεις στη Σούδα | Βίντεο

Ημερομηνία:

Στις 12 και 13 Μαρτίου ο “Αγώνας της Κρήτης” ανέδειξε το θέμα της ελεύθερης κίνησης των στρατιωτών των ΝΑΤΟ στα Χανιά εν μέσω καραντίνας λόγω κορωνοϊού και απ’ ότι φαίνεται τα δημοσιεύματα είχαν αποτέλεσμα.

Αρχικά, αναφερθήκαμε στις 12 Μαρτίου στην αποκάλυψη του parakritika.gr σύμφωνα με την οποία τα Χανιά επισκέπτονται πολεμικά πλοία της Ιταλίας κάνοντας ξεχωριστή αναφορά στις βόλτες των ΝΑΤΟϊκών στρατιωτών στην πόλη μας εν μέσω μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας για τον κορωνοϊό .

Ακολούθησε δεύτερο ξεχωριστό άρθρο – δημοσίευμα για το κενό ασφαλείας στη μάχη ενάντια στον κορωνοϊό που αποτελούν οι βάσεις της Σούδας στις 13 Μαρτίου.

Ο Ναύσταθμος Κρήτης στις 16 Μαρτίου ήταν ο πρώτος που σύμφωνα με “πηγές από το ΓΕΝ” αναφέρθηκε στα μέτρα ασφαλείας που έχουν παρθεί για τον κορωνοϊό.

Τώρα, και η αμερικάνικη βάση μέσα από την ιστοσελίδα της στο facebook αναφέρεται σε λήψη μέτρων για τον κορωνοϊό από την Παρασκευή 13 Μαρτίου.

Πιο συγκεκριμένα σε σχετικό κείμενο αναφέρεται ότι:

“Σε περίπτωση που αισθάνεστε άρρωστοι, το να απομονώσετε τον εαυτό σας είναι το πιο σημαντικό για να προστατέψετε τους υπόλοιπους στρατιώτες και τους Έλληνες γείτονες. Ενθαρρύνετε την οικογένεια και τους φίλους σας να κάνουν το ίδιο. Αυτός δεν είναι ο χρόνος για να κάνετε εσείς τη διάγνωση της κατάστασής σας. Μείνετε σπίτι και ακολουθήστε τις οδηγίες της κλινικής ή του γιατρού σας.

Για να καθυστερήσουμε την επέκταση του κορωνοϊού πρέπει όλοι να πάρουμε τα κατάλληλα μέτρα. Ο στόχος της “δημιουργίας απόστασης” είναι να μειώσουμε τη δυνατότητα του ιού να επεκταθεί μειώνοντας τις επαφές πρόσωπο με πρόσωπο. Το Κέντρο για τον Έλεγχο των Ασθενειών και της Πρόληψης ορίζει τα 2 μέτρα ως κοντινή απόσταση

Σε συνεργασία με τους αξιωματικούς που έχουν ιατρική ειδικότητα, έχουμε λάβει μία σειρά μέτρων για τη διασφάλιση ότι ο ιός δε θα επεκταθεί στη Βάση της Σούδας:

Τhe Argonaut: Μόνο 5 πελάτες κάθε φορά

Στρατόπεδο: Μόνο 4 μέλη στο καθιστικό κάθε φορά

Ο ναός: Οι καρέκλες τοποθετούνται σε απόσταση δύο μετρών από την επόμενη

The Galley: Ενθαρρύνουμε να παίρνετε το φαγητό σας και να μην κάθεστε. Τα τραπέζια έχουν τοποθετηθεί με ένα τέτοιο τρόπο ώστε να μεγαλώνουν τις αποστάσεις μεταξύ των πελατών”

Παρόμοια μέτρα έχουν ληφθεί για μια σειρά άλλες εγκαταστάσεις.

"google ad"

Αυτό που πάντως είναι ξεκάθαρο από τα μέτρα που ανακοινώθηκαν είναι ότι οι κανόνες δε βασίζονται στα δρακόντεια μέτρα που έχει αποφασίσει η ελληνική κυβέρνηση αλλά προφανώς στις οδηγίες του αμερικάνικου στρατού και είναι αρκετά πιο χαλαρά, αποδεικνύοντας για άλλη μία φορά ότι οι βάσεις είναι κράτος εν κράτει στα Χανιά.

Δείτε και σχετικό βίντεο με τον διοικητή των βάσεων:

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...