17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Μήνυμα για τη γιορτή της γυναίκας του Ηρακλή Αναγνωστόπουλου, προέδρου της Ένωσης Συν/χων ν. Χανίων

Ημερομηνία:

Με την ευκαιρία της γιορτής της γυναίκας, απευθύνω θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό σε όλες τις γυναίκες, στη συναδέλφισσα, στην εργαζόμενη, στην άνεργη, στη γυναίκα της καθημερινής σκληρής βιοπάλης. Μαζί παλέψαμε και χθες, και συνεχίζουμε να παλεύουμε και σήμερα, εμείς οι απόμαχοι της δουλειάς για ίσα δικαιώματα στη ζωή, στη δουλειά, και την σύνταξη και δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε για τα παιδιά και τα εγγόνια μας, για μια κοινωνία χωρίς δάκρυα.

Στις 8 του Μάρτη είναι η γιορτή σου ΓΥΝΑΙΚΑ. Και όμως ΣΕ ΓΝΩΡΊΖΩ ΚΑΙ ΣΕ ΤΙΜΩ ΓΥΝΑΙΚΑ, γιατί είσαι πάντα κοντά μας, στους αγώνες μας, είσαι εσύ που σήκωσες πρώτη την σημαία του αγώνα στο Σικάγο τότε, μαζί με τις άλλες γυναίκες για να διεκδικήσεις το δικαίωμα σου στη ζωή, στη δουλειά για ένα καλύτερο αύριο.

ΣΕ ΓΝΩΡΊΖΩ ΚΑΙ ΣΕ ΤΙΜΩ εσένα χήρα γυναίκα, που αγωνίζεσαι να τα βγάλεις πέρα και σου κόβουν τη σύνταξη, στερώντας σου το δικαίωμα για να ζήσεις.

ΣΕ ΓΝΩΡΊΖΩ ΚΑΙ ΣΕ ΤΙΜΩ ΓΥΝΑΙΚΑ γιατί ξέρω ότι τα βράδια ξενυχτάς, κλαις και αγωνιάς για το αύριο.

Ποια γυναίκα λοιπόν πρέπει να γιορτάζει σήμερα, η συνταξιούχος που κουλουριάζεται από νωρίς στο κρεβάτι και τρέμει από το κρύο αλλά και από το φόβο μην την σκοτώσουν για τα ψίχουλα της σύνταξής της;

Η μάνα η άνεργη που της κόβουν τώρα και το επίδομα ανεργίας, που αγωνιά πως θα τα βγάλει πέρα, για τα παιδιά της που δεν έχουν κι αυτά δουλειά και δεν μπορεί να τα βοηθήσει;

Η γυναίκα η εργαζόμενη, που δουλεύει τόσες ώρες και της δίνουν ψίχουλα και ζει διαρκώς με το φόβο μην την απολύσουν και χάσει τη δουλειά της;

Η νέα κοπέλα που τελείωσε το Πανεπιστήμιο, που έχει τόσα πτυχία και όμως δεν μπορεί να βρει δουλειά;

Η γυναίκα η ξενιτεμένη που ήρθε στη χώρα μας αναζητώντας μια καλύτερη ζωή;

Η γυναίκα βιώνει κι αυτή την φτώχεια και την εξαθλίωση πλήττεται από τα σκληρά κι επώδυνα μέτρα, της κόβουν το μισθό, τα επιδόματα τοκετού, μητρότητας, της στερούν με κάθε τρόπο το δικαίωμα να μεγαλώσει τα παιδιά της.

Και όμως η γυναίκα είναι η πηγή της ζωής. Είναι η στοργική μάνα, η φιλεύσπλαχνη αδελφή. Είναι αυτή που πονά και υποφέρει καρτερικά, προκειμένου να διαιωνιστεί το ανθρώπινο γένος.

Θα ακουστούν και πάλι πολλά λόγια για τη γυναίκα, με αφορμή την ημέρα της γιορτής της, αλλά στην πράξη τι έχουν κάνει για να καλυτερεύσουν τη ζωή της; Τι κίνητρα της δίνουν για να δημιουργήσει κι εκείνη τη δική της οικογένεια; Τι μέτρα έχουν πάρει για την γυναίκα την εργαζόμενη, την άνεργη, για την εκμετάλλευση της γυναίκας, για την προστασία της μητρότητας και γενικά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη γυναίκα και στο σπίτι και στην εργασία της; Δυστυχώς, όχι μόνο δεν έχει γίνει τίποτα που να καλυτερεύσει και να ανακουφίσει τη γυναίκα που είναι και εκείνη ένα από τα θύματα της οικονομικής κρίσης, αλλά καταργούν και όλα τα κεκτημένα δικαιώματά της, οδηγώντας την σε απόγνωση και δεν την αφήνουν να ζήσει με αξιοπρέπεια και να μεγαλώσει τα παιδιά της.

Κουράγιο λοιπόν ΓΥΝΑΙΚΑ μην το βάζεις κάτω, συνέχισε τον αγώνα σου κι εμείς οι απόμαχοι της δουλειάς θα είμαστε πάντα κοντά σου, αγκαλιά για να παλέψουμε μαζί για έναν κόσμο χωρίς δάκρυα για τα παιδιά και τα εγγόνια μας.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

"google ad"

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝ/ΧΩΝ ΙΚΑ

Ο πρόεδρος
Ηρακλής Αναγνωστόπουλος

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...