18.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Μήνυμα στήριξης στην Ελλάδα από τους Ευρωπαίους Πράσινους

Ημερομηνία:

Αντιπροσωπεία των Ευρωπαίων Πράσινων έφτασε τη Παρασκευή στην Αθήνα, με σκοπό να πραγματοποιήσει επαφές με κυβερνητικά στελέχη, ξεκινώντας με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, Γιάννη Τσιρώνη, ο οποίος αποτελεί μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας του Πράσινου Κόμματος. Συνάντηση έχει προγραμματιστεί για την ίδια μέρα και με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Ως εκ τούτου, η πρώτη συνάντηση των Ευρωπαίων Πρασίνων πραγματοποιήθηκε με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, Γιάννη Τσιρώνη, στέλνοντας μήνυμα στήριξης της ελληνικής κυβέρνησης.

Ως ιδιαίτερα θετική χαρακτηρίστηκε από τον Γερμανό Sven Giegold και τον Καταλανό Ernest Urtasun η συμμετοχή ενός μέλους της ευρωπαϊκής οικογένειας του Πράσινου Κόμματος, όπως ο Γιάννης Τσιρώνης, στην ελληνική κυβέρνηση με το χαρτοφυλάκιο του Περιβάλλοντος, εκφράζοντας την αμέριστη υποστήριξή τους στο πρόσωπο και το έργο του.

Στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε παρουσία και των μελών της Εκτελεστικής Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων (Χριστίνα Ευθυμιάτου, Κώστας Καλογράνης και Κώστας Λουκέρης), συμφωνήθηκε μία τριμερής συνεργασία για μια επί της ουσίας οικολογική μεταστροφή της κοινωνίας και της παραγωγικής ανασυγκρότησης της ελληνικής οικονομίας, σε επίπεδο διαρκούς ανοιχτού διαύλου επικοινωνίας.

Οι επαφές των Ευρωπαίων Πράσινων με κυβερνητικά στελέχη θα συνεχιστούν καθ’όλη την ημέρα -με τη συμμετοχή, από το μεσημέρι και έπειτα, της ευρωβουλευτού Ska Keller και της συμπροέδρου των Γερμανών Πρασίνων Simone Peter- με τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργο Κατρούγκαλο, τον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, τον υπουργό Οικονομίας Υποδομών Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργο Σταθακη, αλλά και με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Σημειώνεται, ότι κατά τη διάρκεια των εθνικών διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης στο Eurogroup, οι Ευρωπαίοι Πράσινοι εξέδωσαν σωρεία ανακοινώσεων στήριξης της ελληνικής κυβέρνησης, μετά και από συντονισμένες ενέργειες της εκτελεστικής γραμματείας των Οικολόγων Πρασίνων.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

7 και 8 Απριλίου στα Χανιά το 24ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου Ελλάδος από το CFF

Το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου Ελλάδος θα πραγματοποιήσει την 24η...