14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Μήνυμα των γιατρών των Χανίων προς τους πολίτες: «Πέντε μήνες τώρα υπήρχε χρόνος να προετοιμάσει η κυβέρνηση το διαλυμένο ΕΣΥ για το 2ο κύμα του ιού, αλλά δεν υπήρξε πολιτική βούληση»

Ημερομηνία:

Με ένα μηνυμα που απευθύνεται προς τους πολίτες των Χανίων η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ ν. Χανίων επισημαίνει ότι πέρασαν 5 μήνες και η κυβέρνηση απέτυχε να εκμεταλλευθεί τον χρόνο που της δόθηκε για να ενδυναμώσει το διαλυμένο ΕΣΥ, διότι απουσίαζει η πολιτική βούληση.

Διαβάστε τι αναφέρει γενικά για την κατάσταση στο σύστημα υγεία και ειδικά για τις συνθήκες που επικρατούν στα Χανιά:

Αγαπητοί συμπολίτες μας,

με απόλυτο αίσθημα ευθύνης και προτεραιότητα πάντα την προστασία της δημόσιας υγείας, η ΕΓΕΣΥΧ  νιώθει την ανάγκη να ενημερώσει για τον υπαρκτό κίνδυνο εξάπλωσης του  Covid-19 στο νομό μας. Η νόσος είναι εδώ και εξαπλώνεται με γρήγορους ρυθμούς. Οι επιπλοκές της μπορεί να είναι απρόβλεπτες στον κάθε ένα από εμάς και το περιβάλλον του.Τα μέτρα προφύλαξης είναι γνωστά και οφείλουμε να τα τηρούμε χωρίς εξαιρέσεις και εκπτώσεις.Πέντε μήνες μετά την εμφάνιση του ιού στη χώρα μας, το Εθνικό  Σύστημα Υγείας δεν ενισχύθηκε όπως διαφημιζότανστις ανακοινώσεις της πολιτικής ηγεσίας.

  • Ενώ οι κενές οργανικές θέσεις γιατρών ΕΣΥ ξεπερνούν τις 5000, το υπουργείο υγείας 4 μήνες μετά την έναρξη της πανδημίας εξέδωσε προκήρυξη για μόλις 82 θέσεις πανελληνίως!
  • Ενώ οι 560 κλίνες ΜΕΘ ήταν να γίνουν 1200…έγιναν 720. Συγκεκριμένα στο νοσοκομείο Χανίων διαφημίζονται 8 νέες κλίνες ΜΕΘ εκ των οποίων προς ώρας δε λειτουργεί καμία!
  • Ενώ η κυβέρνηση είχε 5 ολόκληρους μήνες να προετοιμάσει το διαλυμένο ΕΣΥ για το 2ο κύμα του ιού, αναλώθηκε σε χειροκροτήματα, προσλήψεις-μπαλώματα συμβασιούχων γιατρών και νοσηλευτών, και δραματικές εκκλήσεις στο φιλότιμο του λαού το οποίο μετουσιώθηκε σε «εμβόλιο».

Πέντε μήνες τώρα υπήρχε χρόνος, αλλά όπως αποδείχθηκε δεν υπήρξε πολιτική βούληση.

Κάνουμε έκκληση για δεύτερη φορά να μην προσέρχεστε στους χώρους του νοσοκομείου χωρίς σοβαρό λόγο. Προστατέψτε ως συνοδοί τους υπόλοιπους ασθενείς φορώντας μάσκα και τηρώντας αυστηρά το επισκεπτήριο.Οφείλουμε να σταθούμε όλοι μας στο ύψος των περιστάσεων.Οι γιατροί και όλοι οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Χανίων θα δώσουν τη μάχη τους όπως πάντα, μια μάχη που για να μη γίνει άνιση χρειάζεται τη συμμέτοχη όλων μας.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

1 ΣΧΟΛΙΟ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ