17.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Μία κατ’ αρχήν απάντηση στον Υπουργό Παύλο Πολάκη

Ημερομηνία:

Στο φύλλο της 22 Αυγούστου της εφημερίδας ΑΓΩΝΑΣ ΤΗ ΚΡΗΤΗΣ διάβασα (σελ. 8) δήλωση του τοπικού βουλευτή και υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη με την οποία θεωρεί τις επικείμενες εκλογές αφορμή εκκαθάρισης του τοπίου εντός και εκτός του ΣΥΡΙΖΑ και σχολιάζω.

Είναι πλέον γνωστό ότι η ιταμή απαίτηση εκκαθάρισης του κόμματος από τα δήθεν βαρίδια στρέφεται εναντίον εκείνων που εξακολουθούν και επιμένουν να αντιστέκονται στα μνημόνια ,που επιδιώκουν την διαγραφή του επονείδιστου χρέους, που εναντιώνονται στην υφαρπαγή του δημόσιου πλούτου από του τοκογλύφους δανειστές ,μεταξύ των οποίων το Αεροδρόμιο Χανίων, το Ψυχιατρείο Σούδας, το Λιμάνι Σούδας κ.α , που επέμεναν και επιμένουν να υπερασπίζονται τις αξίες της Αριστεράς που εναντιώθηκαν και εναντιώνονται στην μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ σε συστημικό – μνημονικό κόμμα που έδωσαν χρόνια από την ζωή της στην υπόθεση της Αριστεράς και της Ενότητας της την ώρα που ο Υπουργός πλέον κ. Πολάκης δεν είχε πάρει είδηση και προφανώς δεν συμμετείχε στην δημιουργία του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτοί δεν υποσχέθηκαν όπως αυτός στον Ελληνικό και στο Χανιώτικο λαό προεκλογικά στην πλατεία 1866 ότι θα έσκιζαν τα μνημόνια και μάλιστα «ντάλα μεσημέρι» και μπροστά στον Αερολιμένα Χανίων που φέρει το όνομα του Σφακιανού Επαναστάτη Ήρωα Δασκαλογιάννη ότι θα εναντιωνόταν στην εκποίηση του Αεροδρομίου Χανίων ακόμα και σε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ . Τότε βέβαια δεν φανταζόταν ο κ.Πολάκης ότι από μέλος του πραιτωριανού σώματος των ψαροντουφεκάδων του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ θα γινόταν Υπουργός.

Με το ίδιο άρθρο ο κ.Υπουργός προκαλεί όσους εναντιώνονται στις θλιβερές επιλογές του σε παραίτηση και αναμέτρηση ηθικού πολιτικού αναστήματος («να δούμε το πραγματικό μπόϊ μας») χωρίς μέτρο και αιδώ.

Στην περίπτωση του θα ταίριαζε το γνωστό τετράστιχο του ανωγειανού ανεκδότου «της καπαρντίνας τα κουμπιά μπλέξαν του πουκαμίσου κλπ. κλπ. αλλά σέβομαι την ηλικία μου την δυσχερή του θέση και την κρισιμότητα των στιγμών.

Νίκος Τζάρας

δικηγόρος Χανίων

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ