22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Μίλησε και ο πρίγκηπας: Ο Παύλος Γλύξμπουργκ υπέρ του “ΝΑΙ”

Ημερομηνία:

Ο γιος του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ, του ανθρώπου που ο Ελληνικός λαός έστειλε μια και καλή στην άκρη της ιστορίας, με ένα δημοψήφισμα, αποφάσισε, από τα ανάκτορα της συζύγου του Μαρί- Σαντάλ, να πάρει θέση για το δημοψήφισμα.

Ο Παύλος Γλύξμπουργκ, με την «τεράστια εμπειρία» του στα πολιτικά δρώμενα, σε συνέντευξη που έδωσε στο δίκτυο CNBC, τάχθηκε υπέρ ενός ΝΑΙ και δήλωσε: ««φοβάμαι ότι το ΟΧΙ δεν θα μας επιτρέψει να διαπραγματευτούμε»

Ο εγγονός της Φρειδερίκης, πρίγκιπας στο επάγγελμα, με το απόσταγμα της πολυετούς πολιτικής του σοφίας, γνωρίζει από διχασμούς και για τον λόγο αυτό είπε ότι: «πρέπει να διαφυλαχθεί η ενότητα του έθνους, καθώς το δημοψήφισμα μπορεί να διαιρέσει τους πολίτες.»

Και επειδή σε αυτή τη χώρα όλοι έχουν άποψη για τα πάντα, ο Paul πήρε θέση και για το τι συνέβη στις διαπραγματεύσεις: «Η Ευρώπη ήταν πάντα εκεί για να διαπραγματευτεί, εκτιμώ ότι πρέπει επίσης να μας δώσουν χώρο να αναπνεύσουμε»

Πάντως θέλησε να κρατήσει και ίσες αποστάσεις από όλες τις κυβερνήσεις που έκαναν διαπραγματεύσεις: «οι προηγούμενες κυβερνήσεις της χώρας δεν ήταν τέλειες, εργάστηκαν όμως για την πρόοδο της χώρας. Αυτή η κυβέρνηση εξελέγη για να αγωνιστεί για μας, να πετύχει ένα καλύτερο αποτέλεσμα ώστε να παραμείνουμε μέσα στην Ευρώπη».

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

100 φωνές τραγουδούν για τον Μάνο Λοΐζο

Η Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακές Ενότητες Χανίων & Ρεθύμνου,...

Η συγγραφέας Ουλρίκε Ράιλανς στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων

Το Ινστιτούτο Γκαίτε, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης...