16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Μίσθωση ξενοδοχείου για τους άστεγους πρότεινε ο Τάσος Βάμβουκας

Ημερομηνία:

Σε συσσίτια Σπλάντζιας και Δημοτικό Γηροκομείο βρέθηκε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Δήμος Ενεργών Πολιτών” κ. Τάσος Βάμβουκας προτείνοντας μέτρα που μπορούν να ληφθούν από το Δήμο Χανίων για τη στήριξη των κοινωνικών δομών. Μεταξύ των προτάσεών του ήταν και η μίσθωση ξενοδοχείου για όσους δεν έχουν στέγη:

Σε αυτή τη μεγάλη δοκιμασία που περνάμε όλοι αυτές τις εβδομάδες, δεν πρέπει να ξεχνάμε εκείνους που έχουν αυξημένες ανάγκες προστασίας, αλλά και εκείνους που τους φροντίζουν.

Σε αυτή την λογική ως δημοτική παράταξη χθες, επισκεφθήκαμε τα συσσίτια της Σπάντζιαςκαι σήμερα τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου, καθώς και το διοικητικό τμήμα του Δημοτικού Γηροκομείου.

Συζητήσαμε για τις αυξημένες ανάγκες, τις ελλείψεις και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην λειτουργία τους αυτή την περίοδο σε προσωπικό και σε υλικά.

Τα συσσίτια της Σπλάντζιας,έχουν αυξημένες ανάγκες από συσκευασμένα τρόφιμα και ελαιόλαδο, ενώ τα συσσίτια που λειτουργεί η Μητρόπολη από κοινού με τον  Δήμο και οι άλλες κοινωνικές δομές της εκκλησίας, αντιμετωπίζουν κυρίως δυσκολίες με την διατήρηση όλου του απαραίτητου προσωπικού για οικονομικούς λόγους. Το γηροκομείο, κυρίως απασχολούν οι μόνιμες ελλείψεις προσωπικού, κάτι που σε συνθήκες κορωνοιού μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα λειτουργίας στο ίδρυμα, αν υπάρξουν κάποια περιστατικά, παρά τα μέτρα που έχουν ληφθεί από την διοίκηση.

Από την πλευρά μας θα πράξουμε ότι περισσότερο μπορούμε να προσφέρουμε, για την κάλυψη υλικών αναγκών, αλλά εκτός από την στήριξη από τον Δήμο την εκκλησία και άλλους φορείς, σε αυτή την συγκυρίαπρέπει και ο καθένας από την τοπική μας κοινωνία, να προσφέρει ότι μπορεί για να στηρίξουμε ανθρώπους και δομές, που ανακουφίζουν αδύναμα μέλη της κοινωνίας μας.

Εκτιμώντας ότι τις επόμενες μέρες και εβδομάδες η δυσκολία θα κορυφωθεί για τις ευάλωτες ομάδες, η πολιτεία και η αυτοδιοίκηση που ήδη προσφέρουν σημαντικά, θα χρειαστεί να κάνουν περισσότερα.

Για τον Δήμο Χανίων,υπάρχουν περεταίρω δυνατότητες και προτείνουμε τα εξής:

Α) Να διατεθεί άμεσα το ήδη υπάρχον ποσό από τον σχετικό κωδικό του προυπολογισμού του Δήμου, που προορίζεται για την ενίσχυση των κοινωνικών δομών, και να κατευθυνθεί κατά κύριο λόγο στα συσσίτια της πόλης. Επί πλέον να ενισχυθεί με αναμόρφωση του προϋπολογισμού ο ίδιος κωδικός διότι οι ανάγκες το απαιτούν.

Β) Εντατικοποίηση και εμπλουτισμό του δικτύου κατ’ οίκων φροντίδας, (κάτι που θα χρειάζεται όλο και περισσότερο τις επόμενες εβδομάδες όσο εντείνονται τα μέτρα), με στόχο την υλική, ιατρική και ψυχολογική στήριξη των ευάλωτων συνανθρώπων μας. Σε αυτό,εκ περιτροπής, θα πρέπει να συμμετέχει το σύνολο του προσωπικού των κοινωνικών υπηρεσιών και των νομικών προσώπων που εποπτεύει ο δήμος Χανίων. Να στηριχθεί το κέντρο κακοποιημένων γυναικών και το προσωπικό του, σε μια δύσκολη για εύλογους λόγους συγκυρία. Ας μην υποτιμούμε επίσης και την χρησιμότητα των εθελοντών που θα πρέπει να δικτυωθούν με τον δήμο και να συντονιστούν με την βοήθεια του Ερυθρού Σταυρού.

Γ) Μίσθωση ξενοδοχείου για όσους δεν έχουν στέγη, στα πρότυπα της ενέργειας που είχε γίνει από τον δήμο το 2015 στις τότε έκτακτες συνθήκες, όπως έχουν προτείνει οι παρατάξεις Σαρρή και Ρίζου η οποία μας βρίσκει σύμφωνους.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...