16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Μαζικές προσαγωγές και συλλήψεις αντιεξουσιαστών στην Θεσσαλονίκη – Κατάληψη σε γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ

Ημερομηνία:

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη στη Θεσσαλονίκη από τις πρώτες πρωινές ώρες έως και αυτή την ώρα για την απομάκρυνση αντιεξουσιαστών τρία κτίρια που τελούν υπό κατάληψη, δύο στο κέντρο και ένα στην περιοχή της Τούμπας.

Πρόκειται για το παλιό Ορφανοτροφείο που ανήκε στο Υπουργείο Εργασία και παραχωρήθηκε στην Μητρόπολη, ένα κτίριο που ανήκει στο ΑΠΘ επί της Λ. Νίκης και μία πολυκατοικία ιδιώτη που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης.

Αν και αυτές οι καταλήψεις είχαν γίνει με το πρόσχημα της παροχής στέγης σε πρόσφυγες, σύμφωνα με την Αστυνομία, εντοπίστηκαν σε ένα κτίριο από τα τρία, μόνο δύο οικογένειες προσφύγων οι οποίες και μεταφέρθηκαν σε επίσημες δομές φιλοξενίας της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης.

Από τους υπό κατάληψη χώρους έγιναν τουλάχιστον 100 προσαγωγές, εκ των οποίων οι τουλάχιστον 70 θα γίνουν συλλήψεις και ήδη σχηματίζονται δικογραφίες σε βάρος των συλληφθέντων με διάφορες κατηγορίες, αναλόγως τι κατασχέθηκε στην κατοχή τους, καθώς στους χώρου βρέθηκαν μεταξύ άλλων ρόπαλα και διάφορα άλλα αντικείμενα.

Ως αντίδραση σε αυτή την αστυνομική επιχείρηση, ομάδα αντιεξουσιαστών κατέλαβε τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη, δίχως να ζητήσουν από τους εργαζομένους να εγκαταλείψουν τον χώρο και έχουν σηκώσει πανό στην είσοδο των γραφείων, απαιτώντας παράλληλα (με την μορφή τελεσιγράφου) την απελευθέρωση όλων των προσαχθέντων και συλληφθέντων από τις καταλήψεις.

news247.gr

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ