20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Μαζική η κεντρική προεκλογική εκδήλωση του ΚΚΕ στην πλατεία της Αγοράς – Τα μηνύματα των ομιλητών | Φωτός

Ημερομηνία:

Μήνυμα λαϊκής αντεπίθεσης,  σε δήμους, περιφέρεια, και ευρωεκλογές έστειλαν τα Χανιά, όπου χθές πραγματοποιήθηκε η κεντρική προεκλογική εκδήλωση του ΚΚΕ, ενόψει των εκλογών της ερχόμενης Κυριακής.

Σε μια συγκέντρωση στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς των Χανίων, που είχε ως χαρακτηριστικό τον παλμό και την μαζικότητα, τονίσθηκε από τους ομιλητές η ανάγκη να ενισχυθεί τόσο το ΚΚΕ στις προσεχείς ευρωεκλογές όσο και οι συνδυασμοί της Λαϊκής Συσπείρωσης  τόσο στην περιφέρεια, όσο και στους δήμους.

Στην εκδήλωση χαιρέτισαν ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ και μέλος της Κ.Ε. του κόμματος Σάββας Βασιλειάδης, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κρήτης και Βουλευτής .Μανώλης Συντυχάκης, και ο υποψήφιος δήμαρχος Χανίων  Νίκος Βουρλάκης.

Στην συγκέντρωση παραβρέθηκαν οι υποψήφιοι δήμαρχοι Πλατανιά Δημήτρης Ανθούσης,  Κισσάμου Γιώργος Φραγκιουδάκης, Αποκόρωνα Νικήτας Μελισσάκης και Κανδάνου – Σελίνου Γιώργος Γεωργιλάκης.

Στην κεντρική ομιλία της συγκέντρωσης, από το μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κ.Ε. του ΚΚΕ,  Τηλέμαχο Δημουλά επισημάνθηκε μεταξύ άλλων η ανάγκη  τις λίγες  μέρες που έμειναν  μέχρι τις εκλογές να δώσουμε «όλες μας τις δυνάμεις για να αχρηστεύουμε τις παγίδες και τα ψεύτικα διλήμματα που έχουν στήσει για άλλη μια φορά στο λαό και τη νεολαία προκειμένου  να τον  εγκλωβίσουν στον ίδιο αντιλαϊκό μονόδρομο  που μας έφερε μέχρι εδώ.

Να ξεσκεπάσουμε το καλά στημένο παιχνίδι των κομμάτων  του διπολισμού – ΣΥΡΙΖΑ/ΝΔ –  ότι δήθεν τους χωρίζει πολιτική άβυσσος,  προβάλλοντας  ψεύτικες διαχωριστικές γραμμές για να κρύψουν ότι οι όποιες διαφορές έχουν  στην πολιτική τους δεν αμφισβητούν τον κοινό τους στόχο, την  κερδοφορία και ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου.»

Ανέφερε χαρακτηριστικά πως «Πίσω από τα μεγάλα λόγια και τις αντιπαραθέσεις περί «δίκαιης  ή βιώσιμης ανάπτυξης» περί «λαϊκισμού ή υπευθυνότητας»  πάνε να κρύψουν τη μεγάλη τους συμφωνία στη διατήρηση όλου του  μνημονιακού οπλοστασίου, στην τήρηση των ματωμένων πλεονασμάτων μέχρι το 2060, στη συμμόρφωση με την εποπτεία της ΕΕ, στην υλοποίηση των αμερικανοΝΑΤΟικών σχεδιασμών»

Και κάλεσε  «τους εργάτες, υπάλληλους, επαγγελματίες, αγρότες, επιστήμονες, νέους και συνταξιούχους, που μαζί σηκώνουμε  τα βάρη που μας φορτώνουν οι κυβερνήσεις, η ΕΕ, το κεφάλαιο να οργανώσουν την αντεπίθεσή τους μαζικά και δυναμικά παντού και  να ενισχύσουν το ΚΚΕ στο κίνημα και στην κάλπη»

Να μην ψάχνουν  για διαφορές ανάμεσά στο ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ.αλλά να κάνουν  την πραγματική διαφορά με ισχυρό ΚΚΕ παντού.

Γιατί  μόνο μέσα από  την ενίσχυση του ΚΚΕ «μπορεί να προσδοκά ο λαός θετικές εξελίξεις για το αύριο. Για να ανοίξει ο  δρόμος για την ανατροπή αυτής της βαρβαρότητας που ζούμε».

"google ad"

«Να ενισχυθεί ο αγώνας για έναν  ριζικά διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης της ελληνικής κοινωνίας, που οδηγεί σε μια  άλλη κοινωνία με το λαό στην εξουσία, έξω από τα δεσμά της ΕΕ και των άλλων ιμπεριαλιστικών συμμαχιών, με τις εργατικές – λαϊκές ανάγκες στο επίκεντρο.»

Κάλεσε «όλους αυτούς με τους οποίους  έχουμε βρεθεί δίπλα – δίπλα στην καθημερινή πάλη. Όλους αυτούς που νιώθουν πραγματικά  προοδευτικοί, αριστεροί, τους  αγωνιστές που ξέρουν ότι ποτέ και πουθενά δεν υπήρξε ΝΑΤΟϊκή αριστερά και ούτε πρόκειται να υπάρξει, τους  νέους και τις  νέες που ψηφίζουν για πρώτη φορά με την ψήφο τους  να καταδικάσουν  την ΕΕ, το σύστημα και τα κόμματά του και να δυναμώσουν τη δική τους φωνή, τη δική τους  δύναµη, το ΚΚΕ».

«Για να βάλουμε περισσότερα εµπόδια  στις κατευθύνσεις της ΕΕ, στα αντιλαϊκά μέτρα, που υλοποιούνται από τις κυβερνήσεις και την Τοπική ∆ιοίκηση»

«Για να έχουμε ακόμα περισσότερους εκλεγμένους ευρωβουλευτές, δημάρχους, δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους που θα αποτελούν τη λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική».

«Που θα µπουν μπροστά και θα συγκρουστούν µε την εφαρμοζόμενη πολιτική, µε τα σχέδια των επιχειρηματικών ομίλων. Θα διεκδικήσουν μαζί µε το λαό μέτρα στήριξης και ανακούφισης, κάλυψης των απωλειών, σύγχρονα δικαιώματα.»

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...