27.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Μαθήματα καλλιέργειας μανιταριών στο σπίτι από τη συλλογικότητα terra verde

Ημερομηνία:

Οι μύκητες αποτελούν το πλέον μυστηριώδες, άγνωστο και λιγότερο μελετημένο βασίλειο της ζωής. Παρ’ όλα αυτά, οι μύκητες βρίσκονται παντού γύρω μας και μέσα μας και η ζωή χωρίς αυτούς δεν θα υπήρχε όπως την γνωρίζουμε. Οι εκπληκτικές ιδιότητές που τους προσδίδει η μοναδική τους βιολογική δομή βρίσκουν αμέτρητες εφαρμογές.

Η συλλογικότητα terra verde ( Πράσινη Γη ) οργανώνει την Τετάρτη 27 Μαΐου στις 19:30 στο χώρο του Στεκιού χ’μιχάλη Νταλιάνη 5 εργαστήριο – παρουσίαση όπου θα προσπαθήσουμε να απομυθοποιήσουμε τους μύκητες και θα μάθουμε πως να καλλιεργούμε μανιτάρια στο σπίτι με πρώτες ύλες λίγο χαρτόνι και μια γυάλα, πως χρησιμοποιούμε τα μανιτάρια για να θεραπευόμαστε από διάφορες ασθένειες, στις καλλιέργειές μας για να προστατεύουμε τα φυτά μας και να αυξάνουμε την παραγωγή μας καθώς και για τις πάμπολλες άλλες εφαρμογές τους στην:

• Διατροφή
• Ιατρική
• Απορρύπανση και ανάπλαση του περιβάλλοντος και του εδάφους
• Μελισσοκομία
• Παραγωγή χαρτιού, δέρματος, φυσικών χρωστικών ουσιών
• Κατασκευαστικών πρώτων υλών
και πολλών άλλων με μηδενικό σχεδόν κόστος.

Η παρουσίαση αυτή απευθύνετε σε όλους όσου θέλουν να ικανοποιήσουν την περιέργειά τους αλλά και σε όσους πιστεύουν στην αυτάρκεια, την απεξάρτηση από ρυπογόνες και καταστροφικές για το περιβάλλον και τον άνθρωπο πρακτικές και προϊόντα, την συνεργασία και την αλληλεγγύη μεταξύ των ανθρώπων και όλων των μορφών ζωής.

TERRA VERDE ( Πράσινη Γη ) Συλλογικότητα για το Εναλλακτικό κι Αλληλέγγυο Εμπόριο

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ