20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Μαθητές συγκεντρώνουν υπογραφές για να διώξουν την Κεραμέως

Ημερομηνία:

Χιλιάδες μαθητές, έχουν ήδη υπογράψει το αίτημα για την «άμεση απόλυση», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, της Νίκης Κεραμέως, στο Avaaz. Ο λόγος είναι τα τεράστια προβλήματα που καταγράφονται στο χώρο της Παιδείας, οι αλλαγές που προωθεί για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, που θα επιφέρουν σημαντική μείωση των εισακτέων,  αλλά, όπως τονίζουν, και η αδιαφορία και η άρνηση της υπουργού Παιδείας να κάνει διάλογο για όλα αυτά.

Πιο αναλυτικά, στο συγκεκριμένο αίτημα, αναφέρεται χαρακτηριστικά πως «στους 18 μήνες ως υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων έχει αποδειχθεί όχι μόνο ανίκανη αλλά και απειλή για τους μαθητές», για 7 λόγους:

  •  Αδιαφορεί για τα προφανή προβλήματα της τηλεκπαιδευσης.
  •  Ειναι υπεύθυνη για τα ημίμετρα που πάρθηκαν στα σχολεία όσο λειτουργούσαν.
  •  Αρνείται να κάνει διάλογο με τους μαθητές.
  • Έλαβαν χώρα περιστατικά αστυνομικής βίας κατά ανήλικων μαθητών τους τελευταίους μήνες.Περίτρανο παράδειγμα το περιστατικό στο Υπουργείο Παιδείας 9 Οκτωβρίου
  • Γίνονται ανούσιοι αιφνιδιαστικοί πειραματισμοί με την αλλαγή της νομοθεσίας έξι μήνες πριν τις πανελλαδικές εξετάσεις.
  • Επαναφέρεται η οπισθοδρομική Τράπεζα Θεμάτων.
  •  Υπάρχει χρονοτριβή στην ανακοίνωση της νέας ύλης.

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι ανάλογη κίνηση στο Avaaz έχει γίνει και για την τροπολογία που εξισώνει τα πτυχία πανεπιστημίων με αυτά των κολεγίων, με επίσης χιλιάδες ανθρώπους να έχουν υπογράψει, την ώρα μάλιστα που τόσο το ΤΕΕ (Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος) όσο και το Οικονομικό Επιμελητήριο έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά της συγκεκριμένης τροπολογίας.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...