15.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Μαθητικό συνέδριο για τα 100 χρόνια από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα

Ημερομηνία:

Με το Διήμερο Μαθητικό Συνέδριο στα Χανιά ξεκινούν οι παγκρήτιες εκδηλώσεις, με αφορμή τη συμπλήρωση  των 100 χρόνων από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα. Το Συνέδριο, το οποίο διοργανώνεται από το Γραφείο Σχολικών Συμβούλων Ν. Χανίων και τη Διεύθυνση Δ/θμιας Εκπ/σης Ν. Χανίων, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης Κρήτης, θα πραγματοποιηθεί στις 24 και 25 Απριλίου 2013, στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων και η εναρκτήρια τελετή στις 24 Απριλίου 2013, ώρα 9.00 π.μ.Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει ποικιλία επιστημονικών θεμάτων και άλλων εκπαιδευτικών δράσεων, οι περισσότερες από τις οποίες βασίστηκαν σε ερευνητικές εργασίες μαθητών : εισηγήσεις, ιστορικά ντοκυμαντέρ, ιστορικά ημερολόγια, θεατρικά και μουσικοχορευτικά δρώμενα, δραματοποιημένες απαγγελίες κ.ά.

              Κατά τη διάρκεια του μαθητικού Συνεδρίου, θα υπάρξει άμεση, ζωντανή μετάδοσή του μέσα από την ηλεκτρονική διεύθυνση:  http://iptvsch.gr/live , ώστε να μπορούν να το παρακολουθήσουν μαθητές και εκπαιδευτικοί από τα σχολεία του εσωτερικού και από τα σχολεία της Ομογένειας στο εξωτερικό.

    Επίσης, θα υλοποιηθούν δύο παράλληλα εκπαιδευτικά εργαστήρια αισθητικής αγωγής και θεατρικού παιχνιδιού για μαθητές και εκπαιδευτικούς τη δεύτερη ημέρα του Συνεδρίου. 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ