16.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Μακρόν: Κοντά σε συμφωνία για τον Αμαζόνιο οι G7

Ημερομηνία:

Κοντά σε συμφωνία για τον τρόπο βοήθειας στην κατάσβεσης των χιλιάδων πυρκαγιών που μαίνονται στον Αμαζόνιο βρίσκονται οι ηγέτες των χωρών των G7, όπως διαμήνυσε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν.

Στο πλαίσιο των εργασιών της συνόδου των ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη, ο πρόεδρος Μακρόν υποστήριξε ότι «βρισκόμαστε κοντά σε συμφωνία για το πώς θα βοηθήσουμε στην κατάσβεση των πυρκαγιών και στην αποκατάσταση της ζημιάς».

Διευκρίνισε δε, ότι αυτό που αναζητούμε είναι ο κατάλληλος μηχανισμός, τόσο σε επίπεδο τεχνικής όσο και οικονομικής βοήθειας.

Επανέλαβε, μάλιστα, ότι οι φωτιές στον Αμαζόνιο αποτέλεσαν κορυφαίο θέμα συζήτησης στις εργασίες της συνόδου των G7.

Από την πλευρά της, η Καγκελάριος Μέρκελ εξέφρασε εκ νέου τη διαφωνία της στην πρόταση μπλοκαρίσματος της συμφωνίας «Mercosur», ως αντισταθμιστικό μέτρο στην – κατά πολλούς – αδράνεια της κυβέρνησης της Βραζιλίας.

Πάντως, διαμήνυσε ότι οι φωτιές στον Αμαζόνιο θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως επείγουσα απειλή για τον πλανήτη.

Υπενθυμίζεται ότι η συμφωνία «Mercosur» αποτελεί ένα εμπορικό σύμφωνο μεταξύ των χωρών της Ε.Ε. και τεσσάρων κρατών της Νότιας Αμερικής (Βραζιλία, Αργεντινή, Παραγουάη, Ουρουγουάη).

Το προηγούμενο διάστημα, ο πρόεδρος Μακρόν, όπως και άλλοι ηγέτες ανά τον κόσμο, επέκριναν έντονα τον πρόεδρο της Βραζιλίας, καταλογίζοντάς του σημαντικές ευθύνες για τα πύρινα μέτωπα στον «πνεύμονα της γης».

naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Οριστικό τέλος στα σενάρια για ευρωπαϊκή θέση

Σας λέω την είδηση με το «καλημέρα»: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν...

Προσοχή, η Κρήτη αντιμετωπίζει «σοβαρό κίνδυνο» από επιπλέοντα ανθρώπινα …… «σκουπίδια»!!

Του Μανώλη Καπετανάκη * Βρίθει τελευταία η τοπική, εθνική αλλά...

Ελληνίδες σε θέσεις ηγεσίας

Του Γιώργου Ουρανού Θα αποτελούσε μεγάλη πρόοδο για τη χώρα...

Η άγνωστη ζωή της Αντωνούσας Καστανοπούλας (Καστανάκη)

Της Ιωάννας Σφακιανάκη «Γιεράρχη τον Γεράσιμο Κισσάμου, τον Δεσπότη, Σκαλίδη, Γιαννουδοβαρδή...