21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Μανιφέστο κατά της λιτότητας από 400 Ευρωπαίους εργατολόγους

Ημερομηνία:

Μανιφέστο κατά της λιτότητας δημοσίευσαν σήμερα πάνω από 400 Ευρωπαίοι νομικοί ειδικευμένοι στο εργατικό δίκαιο, τονίζοντας ότι οδηγεί στην αποδυνάμωση της κοινωνικής προστασίας και σε αύξηση της φτώχειας, μια μέρα πριν από την εαρινή Ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής για την ανάπτυξη και την απασχόληση.Το «Ευρωπαϊκό Μανιφέστο για το σεβασμό και την προαγωγή των θεμελιωδών κοινωνικών δικαιωμάτων» καταγγέλλει ότι η τρόικα (ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ), έναντι της παροχής προγραμμάτων κρατικού δανεισμού «επιβάλλει σε ορισμένα κράτη μέλη σημαντική και συχνά ριζική απορρύθμιση της αγοράς εργασίας τους και του συστήματος κοινωνικής προστασίας».

«Πολλοί από τους εργαζόμενους στην Ευρώπη βρίσκονται σήμερα σε δύσκολη κατάσταση, αγγίζοντας τα όρια της φτώχειας», εκτίμησε η Ιζαμπέλ Σέμαν, ερευνήτρια στο Ευρωπαϊκό Συνδικαλιστικό Ινστιτούτο (ETUI), κατά την παρουσίαση του Μανιφέστου στις Βρυξέλλες. «Θέλουμε να ωθήσουμε τις ευρωπαϊκές αρχές να σεβαστούν τα θεμελιώδη δικαιώματα που αποτελούν πλήρες τμήμα των αξιών» της Ευρώπης», πρόσθεσε.

Τα μέτρα «ριζικής λιτότητας οδηγούν σε απόρριψη της Ευρώπης και των ευρωπαϊκών αξιών, καθώς και στην άνοδο της ξενοφοβίας και θέτουν σε κίνδυνο την ειρήνη στην Ευρώπη», προσθέτουν οι συντάκτες του Μανιφέστου.

πηγή: enet.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...

Συγκέντρωση της Τομεακής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ μπροστά στις Ευρωεκλογές του Ιούνη

Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ διοργανώνει συγκέντρωση την...