15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Μανούσος Βολουδάκης: Δυο λόγια για τη Λίστα Βαρουφάκη…η οποία αφορά και τα Χανιά!

Ημερομηνία:

Για τη μεγαλύτερη πολιτική εξαπάτηση που έχει συντελεσθεί ποτέ στη σύγχρονη Ελλάδα μιλά ο πρώην βουλευτής Χανίων Μανούσος Βολουδάκης ο οποίος σε κείμενό του στο facebook διαπιστώνει ότι η λίστα Βαρουφάκη αφορά και τα Χανιά, αφού μεταξύ των ιδιωτικοποιήσεων που δεν ακυρώνονται είναι και αυτή του αεροδρομίου Χανίων.

Πιο συγκεκριμένα, στο κείμενό του ο πρώην βουλευτής αναφέρει τα εξής:

Με τη «λίστα Βαρουφάκη», ολοκληρώνεται και …εξειδικεύεται η κωλοτούμπα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ. Για να αναφερθώ μόνο σε όσα απασχόλησαν πολύ κόσμο: Καμιά κουβέντα για κατάργηση ή μείωση ΕΝΦΙΑ, στις καλένδες η αύξηση κατώτατου μισθού, γαργάρα οι επαναπροσλήψεις απολυθέντων, καμμιά αναφορά στην περίφημη 13η σύνταξη, όλα υπό την έγκριση των δανειστών, κ.ο.κ.

Υπάρχει όμως και κάτι που αφορά τα Χανιά : Δεν ακυρώνονται οι αποκρατικοποιήσεις, όπου οι διαγωνισμοί έχουν προχωρήσει. Υποθέτω ότι αυτό σημαίνει ότι και η αποκρατικοποίηση του Αεροδρομίου Ιωάννης Δασκαλογιάννης προχωρά. Προσπάθησε άλλωστε να προϊδεάσει για αυτό ο Πρωθυπουργός στην πρόσφατη συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Stern, όπου απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τα περιφερειακά αεροδρόμια, είπε -επί λέξει- ότι «η τιμή του ενός δισεκατομμυρίου ήταν δίκαιη». (Σημείωση: κάποιος να του πει ότι το τίμημα δεν είναι ένα 1 δις. Είναι 1,4 δις άμεσα + 20 εκατομμύρια ενοίκιο το χρόνο + 28% των κερδών…).

Αν, λέω ΑΝ, είναι έτσι και προχωρήσει η αποκρατικοποίηση, θα πρέπει οι τοπικοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να εξηγήσουν στους πολίτες πώς θα σταθούν απέναντι σε μια πράξη την οποία είχαν παρουσιάσει ως καταστροφή. Ας μην ξεχνά κανείς ότι η αποκρατικοποίηση ΔΕΝ έχει ολοκληρωθεί : ναι μεν έγινε ο διαγωνισμός, αυτός στον οποίο προέκυψε η «δίκαιη τιμή» κατά Τσίπρα, αλλά εκκρεμεί η κύρωση της σχετικής σύμβασης από τη Βουλή.

Η κύρωση για την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ και οι τοπικοί του παράγοντες διερρήγνυαν τα ιμάτιά τους, ότι ΔΕΝ θα γίνει ποτέ αν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση. Θα την ψηφίσουν ; Πεδίο δόξης λαμπρόν για όποιον θέλει να τιμήσει τις δεσμεύσεις του προς το λαό…

Προσωπικά θεωρώ ότι το μεγαλύτερο μέρος της «λίστας Βαρουφάκη», κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση. Εξαίρεση αποτελούν τα φορολογικά, όπου έπρεπε κατά τη γνώμη μου να υπάρχει ρητά διατυπωμένος στόχος μείωσης της συνολικής φορολογικής επιβάρυνσης, έστω σε εύλογο χρόνο.

Το πρόβλημα με τη «λίστα Βαρουφάκη» δε βρίσκεται στο περιεχόμενό της καθ’ αυτό. Το πρόβλημα βρίσκεται στο ότι αυτή η κυβέρνηση, υποβάλλει αυτή την πρόταση προς το Eurogroup ένα μήνα μετά την εκλογή της: το γεγονός αυτό καταδεικνύει ότι στις τελευταίες εκλογές συντελέσθηκε η μεγαλύτερη πολιτική εξαπάτηση που έχει συντελεσθεί ποτέ στη σύγχρονη Ελλάδα.

Αν οι πολίτες καταπιούν «αμάσητη» την απάτη αυτή, θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι προετοιμάζουν μόνοι τους το έδαφος για την επόμενη παγίδα στην οποία θα πέσουν, αυτή που θα τους στήσει στο μέλλον άλλος πολιτικός φορέας ή πρόσωπο, που θα θελήσει να μιμηθεί την «επιτυχία» του ΣΥΡΙΖΑ…

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...