16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Μαξίμου: Επιτυχία για την ελληνική διπλωματία – Δεν θα υπάρξει επέκταση οικονομικών κυρώσεων στη Ρωσία

Ημερομηνία:

Δεν θα υπάρξουν νέες οικονομικές κυρώσεις στη Ρωσία, όπως αποφάσισε την Πέμπτη του Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, μετά τη σύσκεψη δήλωσε ότι «επελέγη ο διάλογος έναντι των κυρώσεων» για να προσθέσει ότι «Αφαιρέθηκε η πρόταση για νέες κυρώσεις. Οι διαπραγματεύσεις έληξαν με έναν καλό συμβιβασμό ανάμεσα στην ΕΕ και την Ελλάδα».

Την ίδια ώρα το Μαξίμου διαρρέει πως πρόκειται για μια σημαντική επιτυχία για την ελληνική διπλωματία.

Από την κυβέρνηση διαρρέεται ότι η Ελλάδα κατάφερε, σε συνεργασία με άλλες χώρες που παλεύουν για την εξεύρεση διπλωματικής διεξόδου στην Ουκρανία και για τη σταθερότητα της περιοχής, να ανατρέψει το ψυχροπολεμικό κλίμα υπέρ της επιβολής κυρώσεων στην Ρωσία.

«Οπως αποφασίστηκε από το Συμβούλιο των ΥΠΕΞ της ΕΕ που πραγματοποιήθηκε σήμερα, παρά τα αρχικά μηνύματα διαφόρων κύκλων, δεν θα υπάρξει επέκταση των οικονομικών κυρώσεων.

Παράλληλα, οι υφιστάμενες κυρώσεις ανανεώνονται μόνο έως τον Σεπτέμβριο και όχι για ένα χρόνο, ενώ δεν υπήρξε ρητή αναφορά στην προσθήκη Ρώσων πολιτών σε καταλόγους ατομικών κυρώσεων.

Αποδείχθηκε σήμερα ότι άξονας της ευρωπαϊκής πολιτικής της Ελλάδας δεν μπορεί να είναι η άκριτη ευθυγράμμιση με τις επιλογές άλλων, ούτε η μη διπλωματία, αλλά μόνο η ενεργητική, πολυδιάστατη δραστηριοποίηση της Ελλάδας στην ΕΕ» σημειώνεται από την κυβέρνηση.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ