17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Μαραντόνα: Ο φίλος του Παλαιστινιακού και Συριακού λαού Ντιέγκο στα χαλάσματα του πολέμου της Συρίας | Φωτός

Ημερομηνία:

Ο ποδοσφαιρικός πλανήτης θρηνεί τον θάνατο του θεού του ποδοσφαίρου, Ντιέγκο Μαραντόνα, κάτι που αποτυπώνεται και στη δημιουργία ενός Σύριου ζωγράφου.

Ο θάνατος του Ντιέγκο είναι ένα να συναισθηματικό χαστούκι για ολόκληρο τον ποδοσφαιρικό κόσμο. Ενα χαστούκι που αντηχεί σε όλο τον πλανήτη. Μια είδηση που περνά στην ιστορία.

Ο αντίκτυπος τεράστιος σε όλες τις γωνιές του πλανήτη, ακόμα και στη Συρία, τη χώρα που ζει τον απόλυτο εφιάλτη. Ο θάνατος του Μαραντόνα επηρέασε κι ένα Σύριο ζωγράφο, ο οποίος δημιούργησε κάτι μοναδικό σε ένα κατεστραμμένο από οβίδες σπίτι.

Το πορτρέτο του θεού της μπάλας και τον ήλιο της Αργεντινής να δακρύζει!

Υπενθυμίζουμε ότι ο Μαραντόνα το 2012 είχε περιγράψει τον εαυτό του ως τον “νούμερο ενα οπαδό του Παλαιστινιακού λαού”.

“Τους σέβομαι και στέκομαι δίπλα τους. Υποστηρίζω την Παλαιστίνη χωρίς φόβο”, είχε πει.

Το 2014 μετά την επίθεση του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γαζας που οδήγησε στον θάνατο 3.000 Παλαιστίνιους ο Μαραντόνα είχε εκφράσει την οργή του λέγοντας ότι “αυτό που κάνει το Ισραήλ στους Παλαιστίνιους είναι ντροπιαστικό”.

Σε συνάντηση που είχε τον Ιούλιο του 2018 με τον πρόεδρο της Παλαιστίνης Μαχμούτ Αμπάς είχε πει: “Στην καρδιά μου, είμαι Παλαιστίνιος”

Τον ίδιο χρόνο είχε εκφράσει την οργή του για τα τεκταινόμενα στη Συρία μετά από 7 χρόνια εμφυλίου πολέμου.

"google ad"

Είχε πει:

“Δε χρειάζεται να έχεις πάει στο πανεπιστήμιο για να καταλάβεις οτι οι ΗΠΑ θέλουν να εξαφανίσουν από τον χάρτη τη Συρία”.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...