17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Μαριάννα Λειβαδιτάκη: Η Χανιώτισσα αρχι-σεφ που… ταϊζει Κρητικά το Λονδίνο

Ημερομηνία:

Η Μαριάννα Λειβαδιτάκη, γεννήθηκε στα Χανιά Κρήτης, είναι η αρχι-σεφ στο εστιατόριο Mορίτο που  βρίσκεται στο Λονδίνο. Το μενού περιέχει κυρίως δημιουργίες απο την Ισπανία και την Βόρεια Αφρική ωστόσο προσθέτει και κάτι το….Κρητικό στα φαγητά της.

Η ίδια θυμάται τα όμορφα παιδικά της χρόνια στην Κρήτη που μεγάλωσε καταναλώνοντας “απεριόριστο”, όπως δηλώνει, ψάρι.

Σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα Standard νοσταλγεί, όπως αναφέρει,τα παιδικά της χρόνια στην Κρήτη όπου απολάμβανε την ελευθερία κοντά στην θάλασσα. Ο μπαμπάς της ήταν ψαράς και ως εκ τούτου, όπως λέει, έτρωγαν ψάρι σχεδόν 7 ημέρες την εβδομάδα και για αυτό αισθάνεται ευλογημένη καθώς δεν έχουν όλη αυτή την τύχη. Διότι παρόλο που η Κρήτη είναι νησί το ψάρι κοστίζει αρκετά και ιδιαίτερα εκείνη την εποχή που θεωρούσαν πολυτέλεια.

“Μερικές φορές ο πατέρας μου ψάρευε όλο το βράδυ και όταν γυρνούσε το πρωί με τα ψάρια που είχε πιάσει ξεκινούσαμε να μαγειρεύομε. Μάλιστα πολλές φορές τρώγαμε ψάρι και για πρωινό”

“Στόχος του πατέρα μου κάθε φορά που έβγαινε εξω να ψαρέψει ηταν να πιάσει αστακό. Ωστόσο ποτέ δεν τον πουλούσε πάντα τον κρατούσε για την οικογένεια”

Η Μαριάννα όμως παρόλο που μένει στο Λονδίνο και δουλεύει εκει δεν έχει ξέχασε τον τόπο που αγάπησε και μεγάλωσε. Επισκέπτεται τα Χανιά 4 ή 5 φορές τον χρόνο για να δει την οικογένεια της. Οσο για τα Χανιά τα περιγράφει ώς “μια πολύ όμορφη πόλη. Μια μαγική πόλη, που το καταλαβαίνεις όταν φεύγεις απο αυτή. Και μόλις ξαναγυρίσεις μετά από καιρό καταλαβαίνεις πόσο όμορφη είναι”

Το εστιατόριο Morito, στον αριθμό 195 του Hackney Road.

Δημοσιεύματα το ένα πίσω από το άλλο επικεντρώνονται στο πρόσωπο της Μαριάννας.

Η Μαριάννα έχει τρελάνει τους ουρανίσκους των Λονδρέζων.
Τα εξώφυλλα του τύπου της γαστρονομίας υποκλίνονται.
«Τρώγαμε κάθε μέρα ψάρι, το οποίο την τότε εποχή, θεωρούνταν είδος πολυτελείας λόγω της τιμής του. Ο πατέρας μου πήγαινε συνεχώς για ψάρεμα με στόχο να πιάσει έναν αστακό». 
Η Μαριάννα λατρεύει τα ψαρικά.

standard.co.uk

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...