16.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Μαρινάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ μου ζήτησε να βάλω διευθυντές της αρεσκείας τους στον ΔΟΛ

Ημερομηνία:

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης υποστήριξε πως πριν τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών, ο Νίκος Παππάς και ο Αλέξης Τσίπρας του ζήτησαν να δανείσει στον Καλογρίτσα 26,3 εκατομμύρια ευρώ ώστε να πληρώσει την πρώτη δόση. Δήλωσε ότι οι σχέσεις του με την κυβέρνηση ήταν καλές μέχρι το 2016, αλλά στη συνέχεια του ζήτησαν να τοποθετήσει στα ΜΜΕ του ΔΟΛ διευθυντές της αρεσκείας του ΣΥΡΙΖΑ και έκτοτε τον κατηγορούν για στήριξη στον Μητσοτάκη. Για τις σχέσεις του με τη Νέα Δημοκρατία, υποστήριξε πως δεν τίθεται θέμα διαπλοκής καθώς το μόνο που έκανε ήταν να δώσει μια δωρεά στη ΝΟΔΕ Πειραιά που δεν ξεπερνούσε τα 1.000 ευρώ. Αναφερόμενος στις δικαστικές υποθέσεις που εμπλέκεται το όνομα του, δήλωσε ότι θα δικαιωθεί απέναντι στις κατηγορίες και ισχυρίστηκε πως «εγώ κοιτάζω το μέλλον και το σκοτάδι δεν με αγγίζει».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real Fm», ο Β. Μαρινάκης ρωτήθηκε για τις σχέσεις του με τον ΣΥΡΙΖΑ και δήλωσε ότι ο Νίκος Παππάς και ο Αλέξης Τσίπρας του είχαν ζητήσει το 2016, αφού είχε προκηρυχθεί ο διαγωνισμός των τηλεοπτικών αδειών, να συναντηθεί με τον Χρήστο Καλογρίτσα για τις τηλεοπτικές άδειες και στη συνέχεια ο ίδιος ο Χ. Καλογρίτσας του ζήτησε να του δανείσει 26,3 εκατομμύρια ευρώ.

Στη συνέχεια οι σχέσεις του με την κυβέρνηση χάλασαν όταν του ζητήθηκε να τοποθετήσει διευθυντές της αρεσκείας του ΣΥΡΙΖΑ στα ΜΜΕ του και ο ίδιος αρνήθηκε, λέγοντας πως δεν θα γίνει Ιβάν Σαββίδης,  ούτε λαγός της κυβέρνησης.

«Το 2016 προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες. Θεωρούσα δίκαιη τη διαδικασία, ότι οι καναλάρχες θα έπρεπε να πληρώνουν για τις συχνότητες. Θυμίζω ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε αντίθεση άποψη.

Εγώ θεωρούσα ότι ήταν μια δίκαιη διαδικασία και ήθελα να πάρω μέρος. Είχαμε άριστη σχέση με τον αρμόδιο υπουργό, κ. Παππά, αλλά και με τον κ. Τσίπρα. Ο κ. Παππάς ήταν άψογος και ό,τι χρειαζόταν, οποιαδήποτε απάντηση, απευθυνόταν κατευθείαν στον κ. Τσίπρα. Και αυτό το γνωρίζω καλά. Μια μέρα πριν καταθέσουμε την πρώτη δόση, αλλά και την ίδια μέρα, ο κ. Παππάς μου μετέφερε την επιθυμία του ίδιου και του πρωθυπουργού να πληρώσουμε πρώτοι την πρώτη δόση των 26. εκ ευρώ. Και παρά το γεγονός ότι εκκρεμούσε η απόφαση του ΣτΕ εμείς πληρώσαμε κανονικά την δόση και μας ευχαρίστησαν. Το ίδιο είχε κάνει και ο κ. Αλαφούζος. Τα χρήματα αυτά ήταν πεντακάθαρα, είχαν ελεγχθεί και δεν υπήρχε καμία υπόνοια περί βρώμικου χρήματος, όπως λέει σήμερα ο κ. Παππάς.

Μου ζήτησε τότε ο κ. Παππάς και άλλη μια χάρη, που μου είπε ότι ήταν αίτημα του πρωθυπουργού. Να συναντήσω τον κ. Καλογρίτσα. ήρθε στο γραφείο μου και μου ζήτησε να του δώσω με τη μορφή δανείου το ποσό των 26,3 εκατομμυρίων ευρώ για να δώσει και εκείνος την πρώτη δόση. Δεν ήταν κρυφά τα ραντεβού μας. Γίνονταν και στο σπίτι μου ακόμα. Συνάντησα τον κ. Καλογρίτσα και του εξήγησα ότι έχω όλη την καλή διάθεση αλλά δεν μπορώ να το κάνω αυτό.

Τότε δεν είχαν πρόβλημα με τα χρήματα του Μαρινάκη. Ήταν τότε ευχαριστημένοι να δώσω και άλλα χρήματα για άλλο κανάλι που θα φτιαχνόταν στο Μαξίμου. Προκαλώ τον κ. Παππά και τον κ. Τσίπρα να με διαψεύσουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ τότε μας είχε χρησιμοποιήσει για να νομιμοποιήσει τον διαγωνισμό. Τα δικά μας κεφάλαια έχουν ελεγχθεί από τους μεγαλύτερους ελεγκτικούς μηχανισμούς στον κόσμο. Έτσι γίνεται όταν κάνεις δουλειές με κολοσσούς. Στις ΗΠΑ, στη Μεγάλη Βρετανία, ακόμα και στην Κίνα που κάναμε πρόσφατα δουλειές, μας έχουν ελέγξει. Συνεχίζουμε μια ανοδική πορεία και το σπουδαιότερο είναι ότι κανείς δεν έχει να πει κάτι κακό για τις επιχειρήσεις μας.

Έχουμε φανταστική φήμη. Τα εκατομμύρια του Μαρινάκη στο τέλος του 2016 ήταν πεντακάθαρα και τους βοηθούσε να νομιμοποιήσουν τον διαγωνισμό. Τι έγινε ξαφνικά; Θα σας πω εγώ. Όταν αργότερα, σχεδόν έξι μήνες μετά, συζητούσαμε για τον ΔΟΛ, δεν δέχθηκα να βάλω, όπως είχαν ζητήσει διευθυντές που ήταν της αρεσκείας του ΣΥΡΙΖΑ, επειδή δεν έχω συνηθίσει να είμαι μπροστινός ή φερέφωνο, δεν κρύβομαι. Δεν θα το έκανα ποτέ. Δεν μπορώ να γίνω Ιβάν Σαββίδης, ούτε μπροστινός, ούτε λαγός. Κάθε επιχειρηματίας κάνει τις επιλογές του. Για μένα όλα αυτά είναι συγκλονιστικά, έκανα υπομονή, αλλά με την ευκαιρία που δίνεται θα πρέπει ο κόσμος να ακούσει την αλήθεια».

Ισχυρίζεται ότι έχουν καταρρεύσει οι κατηγορίες εναντίον του

Αναφερόμενος στις δικαστικές υποθέσεις στις οποίες εμπλέκεται το όνομα του, δήλωσε πως όλοι οι Έλληνες πολίτες έχουν καταλάβει ότι είναι στοχοποιημένος από την κυβέρνηση. Εκτίμησε πως θα δικαιωθεί, αφού οι κατηγορίες εναντίον του έχουν καταρρεύσει και ακόμα και μετά από έρευνες, το όνομα του δεν υπάρχει πουθενά.

Παράλληλα, ανέφερε ότι έχει προσφύγει στο δικαστήριο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εναντίον των Τσίπρα, Παππά, Κοντονή και Καμμένου, προσθέτοντας πως σε περίπτωση που η κυβέρνηση εξαντλήσει την τετραετία θα έχουμε για πρώτη φορά καταδικαστική απόφαση για εν ενεργεία πρωθυπουργό.

«Δεν υπάρχει ούτε ένας Έλληνας πολίτης που δεν έχει καταλάβει ότι είμαι προσωπικά στοχοποιημένος από την κυβέρνηση. Έχουν καταρρεύσει οι εναντίον μου κατηγορίες και είμαι σίγουρος πως θα δικαιωθώ. Το φως νικάει πάντα το σκοτάδι.

Δεν φοβάμαι τίποτα και κανέναν. Θα δικαιωθώ αλλά δεν μπορώ να συγχωρήσω κάποιους ανθρώπους που έχουν ρόλο σε αυτές τις σκευωρίες. Έχουν γίνει έρευνες και το όνομα μου δεν υπάρχει πουθενά. Εγώ κοιτάζω το μέλλον και το σκοτάδι δεν με αγγίζει.

Έχω προσφύγει στο δικαστήριο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εναντίον του κυρίου Τσίπρα, του κυρίου Τζανακόπουλου, του κυρίου Καμμένου και του κυρίου Κοντονή. Αν αυτή η κυβέρνηση μείνει μέχρι τον Οκτώβριο θα έχουμε για πρώτη φορά καταδικαστική απόφαση για εν ενεργεία πρωθυπουργό.

"google ad"

Είναι αστεία τα περί Έλληνα Μπερλουσκόνι. Εγώ δεν μπήκα στα ΜΜΕ για να προωθήσω τις δουλειές μου, ούτε για να έχω χάρες από την εκάστοτε κυβέρνηση. Εγώ δεν είμαι εργολάβος, ούτε μεσάζοντας όπως έγινε με τους εθνικούς προμηθευτές που μας έχουν φέρει σε κατάσταση χρεοκοπίας. Και επίσης δεν θέλω χαριστικές ρυθμίσεις στην Βουλή για να ρυθμίσω δάνειά μου».

Απορρίπτει τις κατηγορίες για σχέσεις με τη ΝΔ

Σχετικά με τις κατηγορίες περί στήριξης των ΜΜΕ του στη Νέα Δημοκρατία, ο Β. Μαρινάκης δήλωσε ότι δεν έχει προσφέρει στήριξη στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ισχυρίστηκε πως η μόνη του σχέση ήταν η οικονομική βοήθεια ύψους 1.000 ευρώ στη ΝΟΔΕ Πειραιά, στη μνήμη του πατέρα του που ήταν βουλευτής της.

«Έχω δει ξανά πολιτικές αθλιότητες αλλά ο πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του ξεπέρασαν κάθε όριο. Πρόσφερα δωρεά στη μνήμη του πατέρα μου, Μιλτιάδη Μαρινάκη ο οποίος διετέλεσε βουλευτής της ΝΔ, στα τοπικά γραφεία του κόμματος στον Πειραιά. Το έκαναν και άλλοι παράγοντες, όπως π.χ. ο Βασίλης Κορκίδης.

Και με κατηγόρησαν για διαπλοκή με τη ΝΔ. Όλα αυτά για δύο air condition και τρεις υπολογιστές. Ούτε 1.000 ευρώ δεν κόστισαν και μας κατηγορούν για διαπλοκή, όταν μέρα-νύχτα μπαινοβγαίνουν επιχειρηματίες με βαλίτσες στο Μαξίμου.Πρόκειται για γελοιότητες και δεν θα ασχοληθώ άλλο. Ο πατέρας μου ήταν βουλευτής της ΝΔ και στη μνήμη του θα αναλάμβανα κι άλλες τέτοιες πρωτοβουλίες».

thepressproject.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...