19.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Μαρκογιαννάκης: Ανησυχώ για πιθανές διαρροές από το ΠΑΣΟΚ

Ημερομηνία:

Επιφυλακτικός για τη στάση που θα τηρήσουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ απέναντι σε ενδεχόμενα νέα μέτρα εμφανίστηκε ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM».
Ο κ. Μαρκογιαννάκης εξέφρασε την ανησυχία του για τη στάση που θα τηρήσουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, η οποία πηγάζει από τη ρητή άρνηση τους σε συγκεκριμένα μέτρα.

“Ότι μπορεί να υπάρξει μια κοινωνική αναταραχή που θα είναι δύσκολο να τιθασευτεί είναι ένα ενδεχόμενο, εάν υπάρξουν μέτρα που θα βάλουν το χέρι του κράτους πιο βαθιά στην τσέπη του πολίτη. Θα υπάρξει πάρα πολύ μεγάλη δυσκολία (να ψηφιστούν), έστω και ότι από την πλευρά της Ν.Δ. υπάρχει μια προσπάθεια να μην υπάρχουν διαρροές στην ψηφοφορία. Ας το υποθέσουμε, διότι και αυτό ακραίο είναι” τόνισε ο κ. Μαρκογιαννάκης.

Το θέμα είναι, όπως είπε, “ότι θα υπάρξουν (διαρροές) από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, διότι είδατε ότι και στην πρόσφατη ψηφοφορία είχαμε δύο-τρεις βουλευτές που αντέδρασαν. Φανταστείτε τώρα να έχουμε και συγκεκριμένα μέτρα που έχουν δηλώσει ότι δεν θα τα αποδεχθούν”.

Παράλληλα ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε γενικότερα ανήσυχος για την κοινωνική αναταραχή που θα προκληθεί ακόμα και στην περίπτωση λήψης νέων διαρθρωτικών μέτρων (όχι μόνο οριζόντιων).

“Με απασχολεί το ενδεχόμενο λήψης οριζόντιων μέτρων, διότι η κοινωνία έχει φτάσει στα όριά της. Η κυβέρνηση λέει ότι δεν υπάρχει περιθώριο λήψης οριζόντιων μέτρων και το πιστεύω ότι το εννοεί. Το θέμα είναι, όμως, ότι και διαρθρωτικά μέτρα μπορεί να έχουν αντανάκλαση στο εισόδημα του πολίτη. Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, ότι επιχειρούμε να έχουμε μέτρα αναδιάρθρωσης της πολιτείας και της οικονομίας και να μην έχουμε προβλήματα” υπογράμμισε.

Τέλος, όσον αφορά το ζήτημα των βουλευτικών αποζημιώσεων, ο κ. Μαρκογιαννάκης ξεκαθάρισε πως η αποζημίωση δεν θα πρέπει να είναι ίδια για όλους: “Θεωρώ πλέον, μετά και τις συζητήσεις που γίνονται κατά καιρούς, όταν είναι να ψηφιστεί ο προϋπολογισμός της Βουλής και το θέμα επανέρχεται διαρκώς, ότι είναι τελείως λάθος η βάση υπολογισμού της αποζημίωσης των βουλευτών. Δεν θα έπρεπε να είναι ίδια για όλους τους βουλευτές η αποζημίωση και θα έπρεπε, αφού υπάρχει αυτό το πρόβλημα, να δούμε από την αρχή αυτό το θέμα”.

“Δεν μπορεί, ας πούμε, να έχει την ίδια αποζημίωση ένας πτυχιούχος επιστήμονας με αυτόν που έχει κληρονομήσει την έδρα”, προσέθεσε.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΜέΡΑ25: Παρουσίασε το ευρωψηφοδέλτιο – Ξεχωρίζουν Βενετσάνου, Γρηγοριάδης, Ρεβενιώτη, Χρανιώτης

Το ευρωψηφοδέλτιο της ενωτικής πρωτοβουλίας ΜέΡΑ25 | Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά για...

Αυτοί είναι οι 42 υποψήφιοι ευρωβουλευτές της Νέας Αριστεράς – Μάρω Δούκα, Σακελλαρίδης και Φίλης στη λίστα, όλα τα ονόματα

Τους 42 υποψήφιους και υποψήφιες ευρωβουλευτές/τριες της Νέας Αριστεράς ανακοίνωσε ο...

Θανατηφόρο τροχαίο στην Βουλή: Οι αστυνομικοί πάνε να ρίξουν ευθύνες στον νεκρό Ιάσονα

Σε μια προσπάθεια να αποδοθούν μερικές έστω ευθύνες στον 22χρονο...

38 χρόνια μετά το πυρηνικό ατύχημα του Τσέρνομπιλ

Του Φώτη Ποντικάκη* 38 χρόνια μετά το πυρηνικό ατύχημα στο...