15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

“Μας λένε ότι θα είναι καταστροφικό, ότι θα βρέξει βατράχια, αλλά τα οφέλη είναι πολύ μεγαλύτερα”: Λεπέν υπέρ εξόδου της Γαλλίας από το ευρώ

Ημερομηνία:

«Μας λένε ότι θα είναι καταστροφικό, ότι θα βρέξει βατράχια, ότι ο Σηκουάνας θα γίνει ποτάμι αίματος», αλλά αυτό δεν ισχύει, δηλώνει η ηγέτιδα του γαλλικού Εθνικού Μετώπου, το οποίο φαίνεται να βγαίνει πρώτη δύναμη στις δημοτικές εκλογές του Μαρτίου.

Η καλύτερη λύση για τη Γαλλία είναι η έξοδος από το ευρώ, δηλώνει σε συνέντευξή της στους «Financial Times» η πρόεδρος του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου (FN), Μαρίν Λεπέν, απορρίπτοντας παράλληλα τις προειδοποιήσεις των Βρυξελλών για τις συνέπειες τυχόν «Fraxit».

«Μας λένε ότι θα είναι καταστροφικό, ότι θα βρέξει βατράχια, ότι ο Σηκουάνας θα γίνει ποτάμι αίματος, είναι η Αποκάλυψη σύμφωνα με τον Μπαρόζο, τον Γιούνκερ και τους άλλους», όμως στην πραγματικότητα «δεν υπάρχουν πολλά πρακτικά προβλήματα», δηλώνει η κ. Λεπέν.

Παραδέχεται πως η έξοδος της δεύτερης ισχυρότερης οικονομίας του ευρώ θα σήμαινε και το τέλος της νομισματικής ένωσης, όπως τονίζει πως η επιστροφή σε ένα πιο αδύναμο φράγκο θα αύξανε τις γαλλικές εξαγωγές.

Ερωτηθείσα για το πώς θα αντιδράσουν οι επενδυτές ή οι ομολογιούχοι της Γαλλίας, η κ. Λεπέν απαντά λιτά: «Φυσικά και υπάρχουν ζητήματα, αλλά τα οφέλη είναι πολύ μεγαλύτερα».

Τα σχόλια μπορεί να φαντάζουν εξωπραγματικά, όμως το κόμμα της κ. Λεπέν αυτή τη στιγμή φαντάζει να είναι η ισχυρότερη πολιτική δύναμη στη Γαλλία, ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2017. Οι δημοσκοπήσεις προβλέπουν πως το FN θα είναι η πρώτη δύναμη στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές (22 και 29 Μαρτίου).

«Είναι η ώρα του [Εθνικού] Μετώπου», δηλώνει στους FT η 46χρονη κ. Λεπέν.

Είναι όμως το FN έτοιμο να κυβερνήσει; Κατά τη γνώμη της κ. Λεπέν, η εμπειρία δεν είναι αυτό που χρειάζεται η Γαλλία. «Πρέπει να βγούμε από το σύστημα. Είμαστε σε ένα σύστημα που είναι λίγο σάπιο. Χρειαζόμαστε ένα φρέσκο ζευγάρι μάτια», αναφέρει.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...