23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

“Μας υποδέχτηκαν σα να είμαστε τραμπούκοι”: Αγρότες από την Κρήτη έκαναν τα ΜΑΤ να τρέχουν

Ημερομηνία:

Απίστευτες σκηνές εκτυλίχθηκαν πριν από λίγο στο κέντρο της Αθήνας, με τους αγρότες να παίρνουν στο κυνήγι ΜΑΤ και περιπολικά, ξεφτιλίζοντας το κράτος.

Οι αγρότες από την Κρήτη είχαν συγκεντρωθεί έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, όταν έμαθαν ότι στην πλατεία Καραϊσκάκη η αστυνομία εμποδίζει να συνεχίσει την πορεία του ένα αγροτικό αυτοκίνητο φορτωμένο με αγροτικά προϊόντα.

Ομάδα αγροτών έφυγε από το υπουργείο και κατευθύνθηκε προς την πλατεία Καραϊσκάκη, όπου πραγματικά εκτυλίχθηκαν πρωτόγνωρες σκηνές, με αγρότες να παίρνουν στο κυνήγι άνδρες των ΜΑΤ, οι οποίοι έτρεχαν να κρυφτούν, αλλά και περιπολικά!

«Μας υποδέχτηκαν σαν να είμαστε τραμπούκοι, εμείς ήρθαμε να διαδηλώσουμε ειρηνικά», καταγγέλλουν οι Κρητικοί.

Σημειώνεται ότι Κρητικοί αγρότες αμέσως μόλις έφθασαν στον Πειραιά κατευθύνθηκαν με τον Ηλεκτρικό στο κέντρο της Αθήνας και από εκεί με τα πόδια στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ολοι μαζί, έχοντας σχηματίσει με τις γκλίτσες αλυσίδα φωνάζοντας «Αγρότη, πολέμα σου πίνουνε το αίμα» κατευθύνθηκαν προς το υπουργείο και ζήτησαν να τους επιτραπεί να φθάσουν ως την είσοδο προκειμένου να σταθούν εκεί και να διαδηλώσουν για δύο ώρες, ενώ αντιπροσωπεία τους να μπορέσει να συναντηθεί με τον υπουργό.

«Φρούριο» το Υπουργείο Ανάπτυξης

Η ΕΛ.ΑΣ., όμως από πολύ νωρίς, με κλούβες και ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ είχε περικυκλώσει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης κάνοντάς το να θυμίζει φρούριο με αποτέλεσμα καθώς τους βρήκαν μπροστά τους οι αγρότες να δημιουργηθεί μικροένταση. Δύο αγρότες πέταξαν ντομάτες μπροστά στα πόδια των ΜΑΤ ενώ λίγα λεπτά αργότερα εκτοξεύτηκε ένα καπνογόνο προς το μέρος τους.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου δεν θα πάει σήμερα στο υπουργείο, καθώς όπως αναφέρουν συνεργάτες του έχει υποχρεώσεις στη Βουλή. Υπενθυμίζεται πάντως ότι ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης στα μέσα Ιανουαρίου υποχρεώθηκε να μείνει για πάνω από 12 ώρες σε κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης στην Κομοτηνή, καθώς των πολιορκούσαν περισσότεροι από 2.000 αγρότες.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

1 ΣΧΟΛΙΟ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...