25.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Μαχητικό αεροσκάφος της Συρίας κατέρριψε ο τουρκικός στρατός

Ημερομηνία:

Τουρκικές ένοπλες δυνάμεις και όχι οι Σύροι αντάρτες, όπως αρχικά μετέδιδαν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, κατέρριψαν το πολεμικό αεροσκάφος της Συρίας, το οποίο εισήλθε στον εναέριο χώρο της Τουρκίας, όπως επιβεβαίωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Ένα συριακό αεροσκάφος παραβίασε τον εναέριο χώρο μας. Τα F-16 μας απογειώθηκαν και έπληξαν τον στόχο. Γιατί; Γιατί αν παραβιάσεις τον εναέριο χώρο μου, θα δεχτείς ισχυρό πλήγμα ύστερα από αυτό», είπε ο Ερντογάν σε συγκέντρωση των οπαδών του στη βορειοδυτική Τουρκία, ενόψει των δημοτικών εκλογών της 30ης Μαρτίου.

Νωρίτερα, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, επικαλούμενο κατοίκους της περιοχής, υποστήριξε ότι το αεροπλάνο δέχτηκε πυρά από την τουρκική πλευρά των συνόρων, σενάριο που διαψεύστηκε αρχικά από τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης και επιβεβαιώθηκε αργότερα από τον Ερντογάν.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ