14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Δίχως ενιαία γραμμή στον ΣΥΡΙΖΑ: Ύμνους για Τσιόδρα ο Ξανθός, δεν θα τον είχε επικεφαλή ο Πολάκης

Ημερομηνία:

Σε άλλο ένα ζήτημα παρουσιάζεται διχογνωμία μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύωντας ότι κάτι δεν πάει καλά.

Αυτή τη φορά, το ζήτημα είναι ο… Τσιόδρας.

Ο πρώην Υπουργός Υγείας και βουλευτής Ρεθύμνου με τον ΣΥΡΙΖΑ κ. Ανδρέας Ξανθός έπλεξε έναν ύμνο στον άνθρωπο και επιστήμονα Σωτήρη Τσιόδρα αφήνωντας και σαφείς υπόνοιες σε όσους τον αμφισβήτησαν.

Είπε χαρακτηριστικά στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ“:

«Κάποιοι επέλεξαν, εκ του ασφαλούς θα έλεγα, δηλαδή αφού είχε κριθεί η μάχη και ήταν βέβαιο ότι αποφύγαμε την υγειονομική τραγωδία, να αμφισβητήσουν τον Σωτήρη Τσιόδρα. Να τον εγκαλέσουν για ασυνέπεια, αμφισημία, επιστημονική μονομέρεια, ακόμα και για ιδιοτέλεια. Τον δικαιώνει όχι μόνο η επιδημιολογική εικόνα και η πορεία της πανδημίας στη χώρα, αλλά και το «αποτύπωμα» αξιοπιστίας και αξιοπρέπειας που άφησε στη συλλογική μας συνείδηση. Οσοι συνεργαστήκαμε μαζί του στο παρελθόν ξέραμε. Ελπίζω τώρα, έστω και καθυστερημένα, ακόμα και οι πιο δύσπιστοι να κατάλαβαν…».

Ποιοι αμφισβήτησαν τον Σωτήρη Τσιόδρα; Διάφοροι. Ένας από αυτούς που τον αμφισβήτησει και συνεχίζει να τον αμφισβητεί είναι ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας και βουλευτής Χανίων με τον ΣΥΡΙΖΑ κ. Παύλος Πολάκης ο οποίος και στην χθεσινή του συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha και τον δημοσιογράφο Αντώνη Σρόιτερ είπε:

«Γλιτώσαμε τα χειρότερα με την πανδημία. Διαφωνώ με κάποια από αυτά που έχει πει ο Σωτήρης Τσιόδρας (όπως για παράδειγμα με τις μάσκες) αλλά είναι ένας καλός επιστήμονας. Εγώ δεν θα τον έβαζα επικεφαλής της επιτροπής. Είναι καλός αλλά δεν είναι ο μοναδικός λοιμοξιωλόγος της χώρας»

Κάποιοι λένε ότι ο Παύλος Πολάκης δεν έχει σε ιδιαίτερη εκτίμηση τον Δημήτρη Τσιόδρα επειδή είχε προταθεί από τον υπεύθυνο για τη δημιουργία του ΚΕΕΛΠΝΟ Θεόδωρο Παπαδημητρίου, το 2014 με την επιδημία του MERS.

Άλλοι πάλι λένε ότι οι διαφορετικές απόψεις που εκφράζονται από δύο πρόσωπα που υπήρξαν η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας το προηγούμενο διάστημα επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αντικατοπτρίζει ένα βαθύτερο χάσμα απόψεων που υπάρχει εντός του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ της ομάδας αυτών που επιζητούν σκληρή σύγκρουση με την κυβέρνηση στην οποία ομάδα ανήκει ο Παύλος Πολάκης και των άλλων που ακολουθούν την “γραμμή” Τσίπρα που ζητά μετριοπάθεια και στοιχειοθετημένη αντιπολίτευση, την οποία γραμμή ακολουθεί ο Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός.

Για αυτό άλλωστε και ο Ανδρέας Ξανθός έχει δεχθεί επανειλημμένες επικρίσεις για την χαμηλών τόνων στάση του.

Σε οποιαδήποτε περίπτωση η εικόνα που αποπνέει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι δεν υπάρχει ενιαία γραμμή σε μία σειρά καίρια θέματα και αυτό βεβαίως δε βοηθά ούτε στο να ασκηθεί αποτελεσματική αντιπολίτευση, ούτε στο να πείσει τους πολίτες για την ύπαρξη κάποιου συνεκτικού σχεδίου για κάποια πιθανή επόμενη μέρα.

Και οπωσδήποτε, αυτή είναι μία κατάσταση που χαροποιεί τη Νέα Δημοκρατία που βλέπει ότι αυτή τη στιγμή παίζει μόνη της.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ