19.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Μεγάλες καταστροφές από την κακοκαιρία τώρα στην ανατολική Κρήτη – Παράσυρση αυτοκινήτων, κλείσιμο δρόμων και υπερχείλιση ποταμών!

Ημερομηνία:

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε στη νοτιοανατολική και ανατολική Κρήτη η ισχυρή βροχόπτωση των τελευταίων ωρών. Υπερχείλισαν ποτάμια, έκλεισαν δρόμοι και παρασύρθηκαν αυτοκίνητα ενώ δρόμοι μετατράπηκαν σε … λίμνες!

Στο “μάτι του κυκλώνα” φαίνεται πως μπήκε η περιοχή της Βιάννου, όπου με το πρώτο φως της μέρας αποκαλύφθηκαν εικόνες καταστροφής.

Στη Μέση, κοντά στη Μάρθα έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις, στη Βιάννο έκλεισαν δρόμοι, ενώ ένα σταθμευμένο όχημα παρασύρθηκε για μερικά μέτρα από τα νερά.Με προσοχή πρέπει να κινούνται οι οδηγοί στην περιοχή του Αναποδάρη ποταμού λόγω του αυξημένου όγκου νερού.

Όπως είπε στο Cretalive, ο δήμαρχος Βιάννου Παύλος Μπαριτάκης, μέσα σε δυο ώρες έριξε 150 χιλιοστά νερού, προκαλώντας πολλαπλά προβλήματα. Δυσκολίες και προβλήματα καταγράφονται αυτή την ώρα τόσο στο επαρχιακό και δημοτικό οδικό δίκτυο όσο και στο παραλιακό τμήμα.

Πέντε μηχανήματα του δήμου προσπαθούν να παρέμβουν και να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία που έχει διακοπεί από τις κατολισθήσεις. Ακόμη και μπροστά στο δημαρχείο το ποτάμι έχει κατεβάσει νερά, ενώ λόγω της ομίχλης, τηρείται στάση αναμονής έως ότου “ανοίξει” ο καιρός, για να ενταθούν οι εργασίες.

Σε ανακοίνωσή του, ο δήμαρχος Βιάννου, Παύλος Μπαριτάκης τονίζει:

“Έντονα καιρικά πλήττουν από τις πρωινές ώρες τον Δήμο Βιάννου με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλά προβλήματα λόγω κατολισθήσεων βράχων και φερτών υλικών τόσο στο επαρχιακό όσο και στο δημοτικό οδικό δίκτυο. Τα μηχανήματα του Δήμου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης επιχειρούν από το πρωί για την αποκατάσταση των ζημιών. Για λόγους ασφαλείας και πολιτικής προστασίας λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων αποφασίσθηκε από την πολιτική προστασία το κλείσιμο των παρακάτω οδών.

  • Δημοτική οδός από Κερατόκαμπο προς Άρβη
  • Δημοτική οδός από Άρβη προς Ψαρή Φοράδα Τέρτσα
  • Η γέφυρα στον ποταμό Αναποδάρη στην Δέρματο
  • Από Τέρτσα προς Μύρτος

Επίσης ιδιαίτερα προσεχτικοί πρέπει να είναι οδηγοί που κινούνται τόσο στο επαρχιακό όσο στο δημοτικό οδικό δίκτυο του Δήμου Βιάννου λόγο συνεχών καταπτώσεων από βράχους και χώματα. Τα μηχανήματα του Δήμου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης επιχειρούν ήδη στο οδικό δίκτυο που καταγράφονται τα προβλήματα”.

Επίσης, αρκετά προβλήματα καταγράφονται γύρω από τον Αναποδάρη ποταμό, με τις αρχές να καλούν τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και προς Πύργο, Μεσοχωριό και Καστελιανά ενώ από Καλύβια προς Μεσοχωριό έχει κλείσει η γέφυρα.

Κλειστός ο δρόμος προς Βούτες

Με απόφαση της Περιφέρειας Κρήτης ο επαρχιακός δρόμος Ηρακλείου – Βουτών περίπου ένα χιλιόμετρο πριν την είσοδο στον οικισμό, θα παραμείνει κλειστός μέχρι νεοτέρας λόγω καθιζήσεων.

Οι οδηγοί μπορούν να επιλέξουν εναλλακτικά την διαδρομή μέσω Σταυρακίων ή μέσω Καλεσσών.

cretalive.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ