15.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Μεγάλη αύξηση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ στις φυλακές της χώρας – Πρώτο κόμμα και στα σώματα ασφαλείας

Ημερομηνία:

Σημειώνουμε ότι το σύνολο όσων κρατουμένων ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ είναι κατά πολύ μεγαλύτερο από το άθροισμα όσων ψήφισαν Ν.Δ. και Χρυσή Αυγή. Οι κρατούμενοι αποφάσισαν να εμπιστευτούν το κόμμα που θα τους δώσει έστω μια ελπίδα, που έχει πολλές φορές υπερασπιστεί στη διάρκεια των συζητήσεων στη Βουλή, αλλά και σε κάθε αρμόδιο φορέα την αναγκαιότητα βελτίωσης των συνθηκών κράτησης, της ανάκτησης των νόμιμων δικαιωμάτων τους και πάνω από όλα την άποψη ότι οι φυλακές δεν μπορεί να είναι χώρος εκδίκησης της Δικαιοσύνης.

filakismenoi_psifoforia+++

«Κουκούλωμα»

Με τη μέθοδο της «διασποράς» των αστυνομικών σε περισσότερα τμήματα, ώστε να γίνεται δύσκολος ο εντοπισμός όσων ψήφισαν τη Χρυσή Αυγή, επιχείρησε η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. να «κουκουλώσει» το θέμα των υποστηρικτών του ναζιστικού μορφώματος που υπάρχουν στους κόλπους της. Υποστηρικτές που παραμένουν ακόμη πιστοί στις θέσεις τους, όπως μπορεί να διαπιστώσει κάποιος από τα αποτελέσματα των εκλογικών τμημάτων όπου ψήφισαν άνδρες των ΜΑΤ και ειδικοί φρουροί.

Οι αστυνομικοί της ΓΑΔΑ της Λ. Αλεξάνδρας μοιράστηκαν στα σχολικά συγκροτήματα γύρω από αυτήν και έτσι δεν ήταν δυνατόν να διευκρινιστεί ο τρόπος που ψήφισαν όσοι υπηρετούν σε αυτή.

Οι ειδικοί φρουροί όμως ψήφισαν από το 801 ώς το 817 Τμήμα Αθήνας και όπως προκύπτει από τον πίνακα όχι μόνο δεν σημειώθηκε μείωση στα ποσοστά της Χ.Α. αλλά υπήρξε και αύξηση, που σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνει τον διπλασιασμό. Σε άλλες πάντως περιπτώσεις παρουσιάζεται μεγάλη πτώση ενώ μεγάλη άνοδο ανά τμήματα παρουσιάζουν και τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ.

Οσο για τα τμήματα της Καισαριανής όπου ψήφισαν τα ΜΑΤ στην πλειοψηφία των περιπτώσεων η Χ.Α. αύξησε τα ποσοστά της ενώ υπήρξαν περιπτώσεις που το ποσοστό της τριπλασιάστηκε. Πάντως, την ίδια στιγμή, στην πλειοψηφία των τμημάτων και ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει άνοδο με ποσοστά από 30% έως 39%!

Το βέβαιο είναι ότι ο νέος υπουργός θα πρέπει να διαθέτει μεγάλη ικανότητα, για να πείσει τους ενστόλους ότι ο ναζισμός δεν αποτελεί ακριβώς αυτό που λέμε υπεράσπιση του Συντάγματος και της Δημοκρατίας.

efsyn.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ