16.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Μεγάλη η συγκέντρωση του Σωματείου Επισιτισμού στα Χανιά: Δεν μοιραστήκαμε τα κέρδη τους δεν θα μοιραστούμε τις συνέπειες της πανδημίας | Φωτός+Βίντεο

Ημερομηνία:

To Δ.Σ του σωματείου επισιτισμού Ν. Χανίων με ανακοίνωσή του χαιρετίζει τους εκατοντάδες συναδέλφους στον κλάδο του Επισιτισμού-Τουρισμού, τους εποχικά εργαζόμενους που συμμετείχαν μαζικά στην κινητοποίηση στις που καλούσε το Σωματείο Επισιτισμού Ν.Χανίων.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο τύπου:

Όλος ο κλάδος μας απαίτησε σήμερα να μην πληρώσουν για άλλη μια φορά οι εργαζόμενοι τις συνέπειες της πανδημίας. Την κινητοποίηση στήριξαν τα σωματεία των Ιδιωτικών Υπαλλήλων ,των Οικοδόμων ,των Τροφίμων και Ποτών, ο Σύλλογος Γυναικών Χανίων ,ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανιών, ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση και το Εργατικό Κέντρο Χανίων.Από το χώρο των επαγγελματιών την στήριξη τους μετέφεραν ο Σύλλογος Εστίασης Ν. Χανίων όπως τόνιζε και στην ομιλία του ο Πρόεδρος του Συλλόγου Βασίλης Οικονομάκος. Παράλληλα έγιναν ομιλίες από εκπρόσωπο της Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων στο Αεροδρόμιο καθώς και από τον Μ.Μπαμιάκη, Πρόεδρο του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων και τον Γραμματέα Γ.Εμμανουηλίδη του Σωματείου Διανομέων“Ιωσήφ Σαρίδάκης” Ν.Χανίων (Delivery). Η κεντρική ομιλία πραγματοποιήθηκε από τον Πρόεδρο του Σωματείου Επισιτισμού Ν.ΧανίωνΙωσήφ Αποστολάκηόπου τόνισε:

«Χιλιάδες εργαζόμενοι του κλάδου σε όλη την χώρα  που σήμερα ενώνουν την φωνή τους απέναντι στην κυβέρνηση και την εργοδοσία και απαιτούμε  Κανένας εργαζόμενος χωρίς εισόδημα! Να πληρώσουν το κράτος και η εργοδοσία».

Το σωματείο μας πήρε την πρωτοβουλία συμπορευόμενο με δεκάδες σωματεία σε όλη την χώρα να οργανώσει την σημερινή κινητοποίηση ώστε να συνεχίσουμε πιο αποφασιστικά και να κλιμακώσουμε την απάντησή μας μπροστά στην ολομέτωπη επίθεση που δεχόμαστε.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση που ενώ για τους ξενοδόχους οι πόρτες του υπουργείου είναι πάντα ανοιχτές τους συναδέλφους από το Συνδικάτο Επισιτισμού-ΤουρισμούΞενοδοχουπαλλήλων Ν. Αττικής τους υποδέχτηκαν αστυνομικές δυνάμεις με χρήση χημικών.  Το σχέδιο της κυβέρνησης για την επανεκκίνηση του τουρισμού δείχνει ξεκάθαρα ποιος θα είναι για άλλη μια φορά αυτός που θα πληρώσει την χασούρα.

Ενωμένοι τονίσαμε ότι υπό κανονικές συνθήκες οι εργαζόμενοι αυτήν την περίοδο θα δούλευαν , οπότε είναι επιτακτική ανάγκη εδώ και τώρα να τηρηθούν οι ΚΣΣΕ, να καλυφθούν μισθολογικά και ασφαλιστικά οι εργαζόμενοι  με ευθύνη τόσο του κράτους όσο και της εργοδοσίας.

Τώρα είναι η ώρα οι εργαζόμενοι στον κλάδο του επισιτισμού –τουρισμού να δώσουμε μια ακόμα μεγάλη μάχη. Την μάχη της υπεράσπισης των δικαιωμάτων που μας άφησαν οι πατεράδες μας και οι παππούδες μας.

Έχουμε χρέος συνάδελφοι να παραδώσουμε αυτά τα δικαιώματα άθικτα στις επόμενες γενιές.Από την σημερινή μας συγκέντρωση κάνουμε κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους: Τώρα είναι η ώρα για να δυναμώσει η ταξική αλληλεγγύη ,με σωματειακές επιτροπές αλληλεγγύης που θα εξασφαλίζουν ότι κανένας συνάδελφος δεν θα μείνει μόνος του. Τώρα είναι η ώρα να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας ,ώστε οι αντεργατικοί σχεδιασμοί της κυβέρνησης να μείνουν στα χαρτιά ,να επιβάλλουμε με τον αγώνα μας τις ΚΣΣΕ!!

Η κυβέρνηση τώρα να υλοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των χιλιάδων εργαζομένων στον Τουρισμό:

  • Να διασφαλιστεί το εισόδημα όλων όπως προβλέπεται από τις Συλλογικές Συμβάσεις.
  • Καμία μείωση, καμία αρνητική αλλαγή – Όχι στην εκ περιτροπής εργασία.
  • Να επαναπροσληφθούν όλοι οι εποχικοί, να προστατευτούν όλοι οι άνεργοι του κλάδου».

    Πληρώσαμε τόσο την κρίση τους όσο και την ανάπτυξη τους. Δεν μοιραστήκαμε τα προηγούμενα χρόνια τα κέρδη τους δεν θα μοιραστούμε τις συνέπειες της πανδημίας.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ