16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Μεγάλη πυρκαγιά στην Κίσσαμο – 22 φωτιές σε όλο το νησί

Ημερομηνία:

Αγωνιώδεις προσπάθειες καταβάλλουν, από χθες, οι πυροσβεστικές δυνάμεις σε όλη την Κρήτη για την κατάσβεση πυρκαγιών που ξεσπούν η μία μετά την άλλη!

Αυτή την ώρα, σε εξέλιξη βρίσκονται συνολικά …. 22 φωτιές σε όλο το νησί με πιο σοβαρή να χαρακτηρίζεται η πυρκαγιά στις Στρόβλες του Δήμου Κισσάμου που από χθες κινητοποίησε περίπου 20 οχήματα της πυροσβεστικής με ανάλογο προσωπικό κι έχει κάψει εκατοντάδες στρέμματα δασικής και γεωργικής έκτασης!

“Αν υπήρχε ένα ελικόπτερο η φωτιά θα είχε σβήσει …τώρα έχουν καεί χιλιάδες στρέμματα και κινδυνεύουν περιουσίες”, αναφέρει το κισσαμίτικο ενημερωτικό blog sadentrepese που παραθέτει και φωτογραφίες:

Την ίδια στιγμή η πολιτική προστασία του Δήμου Κισάμου συμβουλεύει τους πολίτες ότι λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να προχωρούν σε οποιαδήποτε ενέργεια και δεν θα πρέπει να ασκούν οποιαδήποτε δραστηριότητα που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά.

Επίσης μεγάλη ποσότητα ζωοτροφών έκαψε η πυρκαγιά σε αποθήκη στο Άδελε Ρεθύμνου κινητοποιώντας τη νύχτα και πάλι την υπηρεσία και τους ιδιοκτήτες ενώ ένα ακόμη μέτωπο ξέσπασε στη Φοινικιά κι έκαψε καλάμια. Στο σημείο έσπευσαν 4 οχήματα της Π.Υ με 8 υπαλλήλους.

Να σημειωθεί ότι η Πυροσβεστική προειδοποιεί πως σε περίπτωση εντοπισμού οποιουδήποτε να καίει κλαδιά σήμερα με τόσο δύσκολες καιρικές συνθήκες και τόσο ισχυρούς ανέμους θα υποστεί σοβαρότατες διοικητικές κυρώσεις ενώ θα συλλαμβάνεται και θα ακολουθείται η αυτόφωρη διαδικασία.

Με πληροφορίες από cretalive.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...