21.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Μεγάλος κίνδυνος οι αυθαίρετες επεμβάσεις σε κεντρικές κολώνες οικοδομής

Ημερομηνία:

Οι κραδασμοί που προκαλούνται απ’ το κομπρεσέρ στις κολώνες επηρεάζουν την στατικότητα της οικοδομής. Αυτό επηρεάζει ολόκληρη την οικοδομή. Την κάνει ευπαθή σε τυχόν σεισμό.

Τυχόν παρέμβαση σε κεντρική κολώνα οικοδομής πρέπει να γίνεται απαραιτήτως με επίβλεψη μηχανικού. Και οι άμεσα ενδιαφερόμενοι δηλαδή αυτοί που «τους πέφτει λόγος» είναι οι ιδιοκτήτες της οικοδομής (ισόγειο, α’ όροφος κ.λπ.)

Σε κολώνες ισογείου άσχετος με κομπρεσέρ «χτύπαγε» κολώνα. Σε παρατήρηση του ιδιοκτήτη του α’ ορόφου όπου σειόταν το σπίτι ολόκληρο απ’ το κομπρεσέρ που έσπαγε την κολώνα, απάντησε με θράσος: «Εσένα δεν σου πέφτει λόγος».

Αυτά μας κατήγγειλαν στην εφημερίδα. Κάναμε έρευνα ζητώντας τις τεχνικές γνώσεις τεσσάρων μηχανικών. Οι τρεις εξ αυτών με πολύχρονη εμπειρία στις οικοδομές μάς είπαν τα ίδια πράγματα. Ότι απαγορεύεται το χτύπημα της κολώνας, πεδίλων κ.λπ. αν είναι αναγκαίο μόνο με επίβλεψη μηχανικού μετά από ενημέρωση της Πολεοδομίας. Ότι μετά από τις παρεμβάσεις και τα ειδικά υλικά που πρέπει να μπουν θέλει ειδικό μπετόν. Ότι επηρεάζει ο κραδασμός την στατικότητα όλης της οικοδομής, ότι γίνεται η οικοδομή ευπαθής στους σεισμούς. Ότι οι άμεσα ενδιαφερόμενο είναι οι ιδιοκτήτες των ορόφων της οικοδομής και πρέπει πάντα οι εργασίες να γίνονται κατόπιν συνεννόησης μαζί τους.

Σε περίπτωση μη επίτευξης συνεννόησης μεταξύ των ιδιοκτητών και τελικά αυθαίρετης επέμβασης από ερασιτέχνη εργολήπτη με ακατάλληλα υλικά και εργαλεία (όπως στην καταγγελθείσα περίπτωση με επαγγελματικό ηλεκτρικό κομπρεσέρ) ο θιγόμενος ιδιοκτήτης του α’ ορόφου μπορεί με την αποστολή εξώδικου να καταστήσει υπεύθυνους τους δράστες της αυθαίρετης επέμβασης και στην περίπτωση προβλημάτων που τυχόν προκύψουν στην καταβολή αποζημιώσεων ή πρόσθετων μέτρων ασφάλειας της οικοδομής.

Ν.Α.Ν

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καύσωνας μέσα στον Απρίλη – 36,6 βαθμούς στα Φαλάσαρνα!

Ταινία επιστημονικής φαντασίας θυμίζει από χθες το σκηνικό στη...

Κασσελάκης: Θα ξεπεράσουμε το 20% στις ευρωεκλογές – Διεκδικούμε την πρωτιά

Νέα επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε από την Αστυπάλαια...