15.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Μεγάλο «κούρεμα» 92% σε δανειολήπτη από το Ειρηνοδικείο Χανίων

Ημερομηνία:

Τα Ειρηνοδικεία Βόλου και Χανίων εξέδωσαν πρόσφατα τρεις σημαντικές αποφάσεις με τις οποίες «κουρεύονται» οφειλές υπερχρεωμένων δανειοληπτών έως και 92%.

Ειδικότερα, το Ειρηνοδικείο του Βόλου ρύθμισε τις οφειλές μιας 48χρονης, αποφασίζοντας «κούρεμα» των οφειλών της σε ποσοστό 77%. Έναντι συνολικής οφειλής 391.920 ευρώ καλείται πλέον να πληρώσει στην τράπεζα 90.685 ευρώ.

Σε μια δεύτερη υπόθεση που αφορά ζευγάρι οφειλετών εκ των οποίων η σύζυγος είναι άνεργη από το 2008, επιβλήθηκε κούρεμα και ρύθμιση οφειλών προς την τράπεζα. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα» με τη ρύθμιση του δικαστηρίου το ζευγάρι θα πρέπει να πληρώσει 2.940 ευρώ, ρύθμιση που θα συνδυαστεί και με τη ρύθμιση προστασίας της πρώτης του κατοικίας, για την οποία θα καταβάλει και το ποσό των 35.175 ευρώ για την προστασία της σε χρονικό διάστημα 20 ετών.

Στην τρίτη περίπτωση, το Ειρηνοδικείο Χανίων δικαίωσε δανειολήπτη ο οποίος πέτυχε ρύθμιση του χρέους του και κούρεμα κατά 92%. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, πρόκειται για οφειλέτη με χρέος 23.191,40 ευρώ σε μια τράπεζα για το οποίο το δικαστήριο αποφάσισε κούρεμα κατά 92% και αποφάσισε να ρυθμίσει το υπόλοιπο με μηνιαίες καταβολές 54 ευρώ για μία τριετία.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ