15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Μεγαλειώδης η κινητοποίηση στο Σεληνάρι – Παραιτήθηκε ο Δ/τής του Νοσοκομείου Ιεράπετρας

Ημερομηνία:

Χιλιάδες πολίτες από όλο το Λασίθι, έδωσαν χθες βροντερό παρών στο Σεληνάρι, κλείνοντας συμβολικά το δρόμο και…σφραγίζοντας διαβατήρια σε όσους περάσουν στο νομό, δε ένδειξη διαμαρτυρίας για την υποβάθμιση της περιοχής τους, το “Λασιθιστάν”!

Χαρακτηριστικό της μεγάλης συμμετοχής ήταν ότι η πομπή των αυτοκινήτων ξεκινούσε από το Σεληνάρι και έφτανε μέχρι τον Αγιο Νικόλαο

Μικροί και μεγάλοι, εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, μπήκαν σε αυτοκίνητα και μισθωμένα λεωφορεία σε ένα πανλασιθιώτικο συλλαλητήριο.

Με το σύνθημα «Φτάνει πια!» και αντιδρούν στη γενικότερη υποβάθμιση που υφίσταται ο τόπος τους τα τελευταία χρόνια, καθώς Νοσοκομεία, ΤΕΙ, δημόσιες υπηρεσίες, είτε φεύγουν είτε υποβαθμίζονται.

Εν τω μεταξύ, όπως πληροφορήθηκαν οι Λασιθιώτες, την άλλη εβδομάδα θα έρθει στην Κρήτη ο Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Μανούσος Βολουδάκης, προκειμένου να διαβουλευτεί με όλους τους προέδρους ΤΟΕΒ.

Παραιτήθηκε ο Δ/τής του Νοσοκομείου Ιεράπετρας- Κινητοποιήσεις… και οργή!

Την παραίτηση του έστειλε χθες το μεσημέρι στο Υπουργείο Υγείας ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ιεράπετρας Μάνος Μαρκόπουλος, για την απαξίωση της Πολιτείας σε ότι αφορά στη λειτουργία του νοσηλευτικού ιδρύματος. Την παραίτηση του ανακοίνωσε ο διοικητής στην εκπομπή της Κατερίνας Πολύζου «Αντιρρήσεις» της Νέας Τηλεόρασης (neatv.gr).

Ο Διοικητής τόνισε ότι δεν είναι αρνητικοί στις μεταρρυθμίσεις αλλά δε δέχονται να διοικείται το νοσοκομείο από τα άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα γιατί η υγεία των κατοίκων θα υποβαθμιστεί. Για το θέμα ο Δήμαρχος Ιεράπετρας Σήφης Αναστασάκης υπογράμμισε ότι η περιοχή είναι πλουτοπαραγωγική και το Κράτος προσπαθεί να υποβαθμίσει ότι γίνεται για την ανάπτυξη του νομού συνολικά, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι με τον συνεχή αγώνα θα δικαιωθούν.

Εν τω μεταξύ να θυμίσουμε, ότι στο νοσοκομείο κατέληξε ένας ημεδαπός, μετά από έντονο καβγά που είχε με δύο αλλοδαπούς Αλβανικής υπηκοότητας. Το περιστατικό σημειώθηκε στην πόλη της Ιεράπετρας τα ξημερώματα της Κυριακής 17/02. Κατά τη διάρκεια του καβγά, οι δύο Αλβανοί χτύπησαν τον Έλληνα, ο οποίος λίγο αργότερα μεταφέρθηκε με τραύματα στο Γενικό Νοσοκομείο της Ιεράπετρας.

Και ενώ το θύμα βρισκόταν για εξετάσεις στο Ακτινολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου, οι δύο δράστες μετέφεραν και εκεί τον καβγά, καθώς απτόητοι μπήκαν μέσα και στη συνέχεια βιαιοπράγησαν κατά του προσωπικού, και πιο συγκεκριμένα κατά δύο νοσηλευτών. Το παραπάνω γεγονός, καθώς και ανάλογα περιστατικά που έχουν σημειωθεί το τελευταίο διάστημα στο νοσοκομείο της Ιεράπετρας, ανάγκασαν το διοικητικό συμβούλιο το νοσοκομείου να συνεδριάσει έκτακτα, ώστε να συζητήσει τους τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισης τους.

Στην συνεδρίαση, παραβρέθηκε και ο δήμαρχος της Ιεράπετρας κ. Σήφης Αναστασάκης. Οι λόγοι για τους οποίους οι παραπάνω δράστες και θύμα πιάστηκαν στα χέρια, παραμένουν μέχρι στιγμής άγνωστοι, ενώ έρευνα για το περιστατικό διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ιεράπετρας.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ