15.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Μεγαλύτερη σε συμμετοχή η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, παραλίγο να παίξουν ξύλο φοιτητές με εκπροσώπους του Εργατικού Κέντρου ν. Χανίων στη συγκέντρωση της Πλατείας Δημ. Αγοράς – Οι αγρότες μοίρασαν προϊόντα – Υπέρ του αγώνα των ναυτεργατών | Φωτός

Ημερομηνία:

Μεγαλύτερη σε συμμετοχή η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Πλατεία Νέων Καταστημάτων στα Χανιά, με εντάσεις και συγκρούσεις η συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Χανίων στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς όπου φοιτητές δεν επέτρεψαν στο Εργατικό Κέντρο να μπει επικεφαλής της πορείας κατηγορώντας την ηγεσία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ ως συμβιβασμένες. Την ίδια στιγμή οι αγρότες και στις δύο κινητοποιήσεις τάχθηκαν υπέρ των κινητοποιήσεων των ναυτεργατών ενώ στην συγκέντρωση της Πλατείας Δημοτικής Αγοράς μοίρασαν και σημαντική ποσότητα οπωροκηπευτικών στους διερχόμενους πολίτες.

Στην Πλατεία Νέων Καταστημάτων συγκεντρώθηκαν τα σωματεία που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ. Μετά τις καθιερωμένες ομιλίες, πραγματοποιήθηκε πορεία των αγροτών με τα οχήματά τους και των εργαζόμενων πίσω από τα πανό των σωματείων τους στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Ο εκπρόσωπος των αγροτών αντιπρόεδρος της Αγροτικής Ομοσπονδίας και Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αρμένων κ. Γιάννης Κατσαρός τάχθηκε ξεκάθαρα υπέρ του αγώνα των ναυτεργατών και κάλεσε και άλλους κλάδους να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους κηρύσσωντας απεργία διαρκείας.

Υπήρξε μία μικρή ένταση λόγω του κακού συντονισμού του κυκλοφοριακού εκ μέρους της αστυνομίας το οποίο όμως λύθηκε.

Δηλώσεις εκπροσώπων φορέων και σωματείων

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων Νίκος Βουρλάκης, είπε για τη σημερινή κινητοποίηση:

DSCF2872
Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων Νίκος Βουρλάκης

«Ο Εμπορικός Σύλλογος συμμετέχει στη σημερινή κινητοποίηση. Χαιρετίζει τους συναδέλφους που παρόλο τις πιέσεις, τα ψεύδη, τα τηλέφωνα που έγιναν κράτησαν τα μαγαζιά τους κλειστά, έστω αυτοί οι λίγοι. Τους χαιρετίζουμε αυτούς που ήρθαν και στην απεργιακή συγκέντρωση να συμπορευθούν μαζί με τους εργαζόμενους, τους αγρότες, και όλους αυτούς που συνειδητοποιούν ότι πραγματικά με το 4ο μνημόνιο μας εξαφανίζουν από τον χάρτη. Θέλουμε να πούμε ότι ο αγώνας δε μπορεί να σταματήσει εδώ, δε σταματάει. Έχουν βαλθεί κυβέρνηση, δανειστές και Ε.Ε. εμάς τους μικρούς εμπόρους και τους αυτοαπασχολούμενους να μας βγάλουν από τη μέση. Δε μπορούμε να σταματήσουμε, θα αντιδράσουμε και θα παλέψουμε όσο γίνεται συσπειρωμένα μέσα από τον εμπορικό σύλλογο αυτές τις πολιτικές που μας εξαφανίζουν».

Ο Ιωσήφ Αποστολάκης, πρόεδρος του Σωματείου Επισιτισμού δήλωσε:

DSCF2881
Ιωσήφ Αποστολάκης, πρόεδρος του Σωματείου Επισιτισμού

«Εξακολουθουμε σα σωματείο να βαδίζουμε στα χνάρια του αγώνα που δίνονται από τη συσπείρωση του ΠΑΜΕ πανελλαδικά. Γινόμαστε καθημερινά δέκτες μίας βίαιης πραγματικότητας. Είχαμε σα σύνθημά μας την Εργατική Πρωτομαγιά ότι η τρομοκρατία και ο φόβος που έχουν προσπαθήσει οι κυβερνώντες αλλά και μια μεγάλη μερίδα εργοδοτών να περάσουν πάνω στους συναδέλφους μας παρότι μιλάμε για έναν κλάδο, για τον τουρισμό, που είναι σε άνθηση συνεχώς τα τελευταία χρόνια, δε θα περάσει.

Εμείς θα ήθελα σα σωματείο και θα ήθελα και προσωπικά να δώσω αυτό το μύνημα και στους εργοδότες, εννοείται και στους κυβερνώντες, αλλά πολύ περισσότερο στα μέλη μας και στους χιλιάδες που δεν έχουν γίνει μέλη του σωματείου, ότι είμαστε κοντά τους, ότι επιθυμούμε να βρεθούμε δίπλα στα προβλήματα που εμφανίζονται αλλά να προλάβουμε και  πολλά από αυτά. Όμως χρειαζόμαστε τη συμμετοχή τους. Αυτό λόγω του φόβου που τους έχουν περάσει τα τελευταία χρόνια αλλά και την ανυπαρξία παλαιότερα της συνδικαλιστικής κίνησης απέναντι σε όλα αυτά τα προβλήματα, δε συμβαίνει στο επίπεδο που θα θέλαμε. Είμαστε όμως αποφασισμένοι να ξεπεράσουμε όλα τα προβλήματα.»

Φώτης Ριγανάκος, πρόεδρος του Συνδικάτου Ιδιωτικών Υπαλλήλων:

DSCF2873
Φώτης Ριγανάκος, πρόεδρος του Συνδικάτου Ιδιωτικών Υπαλλήλων

«Η απεργιακή μάχη που δίνεται από τα ξημερώματα από τα σωματεία που συσπειρώνονται στο Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο έχει ήδη φέρει αποτελέσματα. Εργοτάξια, βιομηχανίες στα τρόφιμα – ποτά και με την παρέμβαση, την ώθηση, τη βοήθεια των ταξικών συνδικάτων απεργούν μαζικά. Αλλά και στον κλάδο του εμπορίου δόθηκε η συγκεκριμένη μάχη με καλά αποτελέσματα. Είναι μάχη η σημερινή απεργία για να μην περάσει η βαρβαρότητα, για να μη γίνουμε σκλάβοι στον 21ο αιώνα. Έχουμε τη δύναμη και θα τα καταφέρουμε. Με σχέδιο, υπομονή, με ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, αφήνωντας πίσω τα βαρύδια του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού. Θέλουμε να καλέσουμε και από εδώ σήμερα και να ενημερώσουμε ότι αύριο στις 7 η ώρα το απόγευμα θα πραγματοοποιηθεί συλλαλητήριο στην Πλατεία Νέων Καταστημάτων μετά από κάλεσμα του ΠΑΜΕ και τα σωματεία που συσπειρώνονται μαζί του.»

Ο Γιάννης Κατσαρός, αντιπρόεδρος της Αγροτικής Ομοσπονδίας ν. Χανίων και Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αρμένων είπε:

DSCF2930
Γιάννης Κατσαρός, αντιπρόεδρος της Αγροτικής Ομοσπονδίας ν. Χανίων

“Σήμερα είναι και οι αγρότες εδώ, οργανωμένοι, γιατί τα ίδια βάσανα που έχουν οι εργαζόμενοι έχουν και οι αγρότες, και ακόμα πολύ χειρότερα. Θα παλέψουμε μαζί με τους εργαζόμενους όλοι μαζί να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική. Αυτή δεν είναι πολιτική, αυτή είναι μόνο για το μεγάλο κεφάλαιο, για να κλέβει τον εργαζόμενο, να κλέβει τον αγρότη, και θα παλέψουμε όπως μπορούμε. Οι ναυτεργάτες καλά θα κάνουν όχι μόνο για άλλες 48 ώρες, καλά θα κάνουν να ‘ναι επί αόριστο η απεργία τους. Αυτοί δουλεύουν σε συνθήκες γαλέρας. Τώρα όσον αφορά τα αγροτικά μας προϊόντα που δε θα πάνε να πουληθούνε, δεν έχουνε τιμή να πουληθούνε.

"google ad"

Φέρουνε από τις Βρυξέλλες, από το Μαρόκο, από την Τυνησία, δεν έχουνε την ανάγκη μας, γι’ αυτό και δεν μπορούμε να πουλήσουμε σε μια λογική τιμή. Οι ναυτεργάτες είμαστε στο πλευρό τους και καλά το κάνουνε. Και μακάρι να μπορούσε όλος ο κόσμος να κάνει απεργίες μια βδομάδα να δούμε ο κύριος Τσίπρας, ο μεγάλος σοσιαλιστής σα τον Παπανδρέου, οι μεγάλοι σοσιαλιστές που περάσανε από την Ελλάδα οι πονηροί, να δούμε τι θα κάμουνε.”

Η συγκέντρωση της Πλατείας Δημοτικής Αγοράς

Με μικρότερη συμμετοχή αλλά ικανοποιητικό αριθμό συγκεντρωμένων πολιτών πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση που κάλεσε το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο ν. Χανίων, σειρά σωματείων και φορέων αλλά και φοιτητικοί συλλόγοι και συνδικαλιστικές παρατάξεις.

Μετά τις καθιερωμένες ομιλίες κατέφθασαν με τα αγροτικά τους αγρότες από την περιοχή της Κουντούρας οι οποίοι διάθεσαν σε όσους περνούσαν από το σημεία ντομάτες, πιπεριές και αγγούρια που πουλούνται σε εξευτελιστικές τιμές, όπως μας είπαν. Δεκάδες οι πολίτες που έσπευσαν να γεμίσουν τσάντες με τα ποιοτικά προϊόντα της κρητικής γης.

Και οι αγρότες της συγκέντρωσης της Πλατείας Αγοράς τάχθηκαν ανεπιφύλακτα υπέρ του αγώνα των ναυτεργατών.

Στην έναρξη της πορείας δημιουργήθηκε ένταση αφού φοιτητές δεν επέτρεψαν στο Εργατικό Κέντρο Χανίων να βάλει το πανό του στην κεφαλή της πορείας φωνάζοντας ότι η ηγεσία είναι συμβιβασμένη τη στιγμή που εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου Χανίων αλλά και άνθρωποι που βρισκόταν πίσω από το πανό τους φώναζαν για αντιδημοκρατική συμπεριφορά εκ μέρους των φοιτητών.

Να σημειώσουμε ότι η ένταση είχε ξεκινήσει νωρίτερα, κατά την ομιλία εκπροσώπου του εργατοϋπαλληλικού κέντρου ν. Χανίων προς τους συγκεντρωμένους πολιτες με τους φοιτητές να φωνάζουν συνθήματα κατά τη διάρκεια της ομιλίας.

DSCF3508
Σε μεγάλη απόσταση ακολούθησε το δεύτερο τμήμα της πορείας στην οποία επικεφαλής ήταν το μπλοκ του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου ν. Χανίων

Τελικώς, η ένταση έληξε με την πορεία να χωρίζεται ουσιαστικά στη μέση, με το μεγαλύτερο τμήμα της να βρίσκεται μπροστά, και ένα άλλο μικρότερο αλλά σημαντικό πάντως τμήμα να ακολουθεί σε μία απόσταση περίπου 50 μέτρων. Στο δεύτερο τμήμα της πορείας επικεφαλής ήταν το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο ν. Χανίων.

Να σημειώσουμε ότι μικροεπεισόδιο δημιουργήθηκε όταν ο Σεραφείμ Ρίζος πήγε να μιλήσει σε μέλη του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου δεχόμενος λεκτική επίθεση από νεαρό που βρισκόταν εκεί.

DSCF3530
Μικροεπεισόδιο κατά τη συνομιλία του Σεραφείμ Ρίζου με στελέχη του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου

Τέλος να αναφέρουμε ότι συμβασιούχοι στους ΟΤΑ προχώρησαν σε διαμαρτυρία τόσο στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας όσο και στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Η πορεία έληξε δίχως άλλα επεισόδια.

Δηλώσεις εκπροσώπων φορέων και σωματείων

Ο Γιάννης Μανωλικάκης, πρόεδρος Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου ν. Χανίων είπε:

DSCF2950
Γιάννης Μανωλικάκης, πρόεδρος Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου ν. Χανίων

“Σήμερα έχουμε καλέσει τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους άνεργους για να διαδηλώσουμε και να φωνάξουμε εναντίον στα νέα μέτρα που πάει να ψηφίσει η κυβέρνηση τις επόμενες ώρες και να τους πούμε ότι δεν πάει άλλο. Δεν πάει άλλο η κακομοιριά και η φτώχια που μας έχουνε φέρει τα μέτρα που θα ψηφίσουν και που έχουν ψηφίσει.”

Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Χανίων Βασίλης Λιόντος είπε:

DSCF3165
Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Χανίων Βασίλης Λιόντος

«Η σημερινή πανεργατική απεργία πρέπει να είναι εφαλτήριο για αγώνες των εργαζομένων. Αγώνες όμως οι οποίοι θα είναι στα δικά τους χέρια, στα δικά τους σωματεία και όχι με τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Θεωρούμε κρίσιμο το επόμενο διάστημα διότι πρέπει με κάθε τρόπο να υπάρξει ένας παλλαϊκός ξεσηκωμός όπου οι εργατικές ανάγκες και τα συμφέροντα να βγούνε μπροστά με σκοπό να ανατραπεί η πολιτική της κυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ, οι πολιτικές του κεφαλαίου».

Ο Σπύρος Σοφιανός, πρόεδρος ΤΕΕ Τμήμα Δυτικής Κρήτης είπε:

DSCF2969
Σπύρος Σοφιανός, πρόεδρος ΤΕΕ Τμήμα Δυτικής Κρήτης

«Η συμμετοχή των μηχανικών στη σημερινή κινητοποίηση είναι επιβεβλημμένη από το γεγονός ότι με τα καινούργια μέτρα ένα ήδη εξαθλιωμένο εισόδημα που είχε δημιουργηθεί με τον νόμο Κατρούγκαλο γίνεται ακόμα πιο εξαθλιωμένο. Είναι προφανές ότι αυτό πρέπει να αλλάξει όχι μονάχα για λόγους επαναστατικότητας ή ανατροπής απλά για να καταφέρουμε ο μηχανικός να διαβιώνει με αξιοπρέπεια.»

Ο πρώην πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Κουντούρας Αντώνης Μπιτσάκης είπε:

DSCF3342
Ο πρώην πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Κουντούρας Αντώνης Μπιτσάκης

«Στα δέκα λεπτά το κιλό είναι οι ντομάτες. Στους δέκα τόνους βγάζουμε ένα χιλιάρικο. Μα πληρωνόμαστε ακόμα λιγότερο. Δε μας φταίνε εμάς οι ναυτεργάτες, ο καθένας πολεμά για το δίκιο του για να επιβιώσει. Το ίδιο κάμουμε κι εμείς. Εμείς πάντα ζητούσαμε βιώσιμες λύσεις αλλά δυστυχώς πάντα μέναμε στα λόγια, μια ζωή υποσχέσεις ακούμε. Εγώ τουλάχιστον τα χρόνια που ασχολούμαι έχουν αλλάξει τουλάχιστον 25 Υπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης, έχω κάμει άπειρες συναντήσεις μαζί τους, μα κάθε φορά τα ίδια και τα ίδια. Δεν αλλάζει τίποτα. Εμάς αυτό ήταν το τελειωτικό χτύπημα. Ξέρετε ότι υπάρχει μαύρη εργασία. Αυτή τη στιγμή ένα μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων που δουλεύουν, προσωπικό γης στην περιοχή μας και ιδιαίτερα στην περιοχή της Κουντούρας είναι με μαύρη εργασία, την οποία δε μπορούμε να την καλύψουμε εμείς, δε μπορούμε να κόψουμε εργόσημα σε αυτούς. Το αποτέλεσμα είναι να βγάζουμε υψηλό καθαρό εισόδημα χωρίς να υπάρχει στην πραγματικότητα.

Μας έχουν έρθει ένα σωρό χαρτιά, 700 ευρώ είναι το ΕΚΦΑ το μήνα σε μένα. Είναι δυνατόν; Εδώ έκανα αμάν να πληρώσω 1.000 ευρώ που ήτανε τον χρόνο όχι να πληρώνω τώρα 700 ευρώ το μήνα. Πλήρωσα τον πρώτο μήνα και δεν ξαναπλήρωσα. Το ίδιο κάμουν όλοι οι συνάδελφοι, απ’ ότι συζητάμε. Όλοι πληρώσανε μια φορά, άλλος βάζει έναντι, δεν έχουμε να πληρώσουμε. Έχουμε κάνει ρύθμιση τον ΕΝΦΙΑ, την εφορία, ρύθμιση του ΕΚΦΑ, πώς θα πληρώσουμε το νοίκι μας, το ρεύμα μας, πώς; Αυτά είναι απίστευτα! Αυτή τη στιγμή δεν εξάγουμε ούτε ένα κιλό. Αυτή τη στιγμή πουλά μόνο η Τουρκία, τα Σκόπια και η Αλβανία. Εμείς τουλάχιστον που ασχολούμαστε με τα θερμοκήπια αντιμετωπίζουμε πολύ σοβαρά προβλήματα. Από τις 5 του Μάη κατέβηκε από τα 60 λεπτά η ντομάτα στα 10 λεπτά. Εν τω μεταξύ δεν είναι ούτε 10 λεπτά γιατί γίνεται τέτοιος διαχωρισμός στη διαλογή και δεν απομένει τίποτα. Πέρνουμε γύρω στα 30-40 ευρώ τον τόνο. Δε μας μένει τίποτα! Είναι αστείο. Εγώ έχω περίπου 40 τόνους αδιάθετους. Δεν ξέρω τι θα τα κάνω. Ήρθαμε εδώ σήμερα και θα μοιράσουμε μερικά προϊόντα στον κόσμο»

Γιώργος Χαλκιάς, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Καντάνου – Σελίνου από την περιοχή της Κουντούρας:

DSCF3344
Γιώργος Χαλκιάς, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Καντάνου – Σελίνου

«Χαιρετίζω το συλλαλητήριο το σημερινό. Οι αγρότες στηρίζουμε το γενικό συλλαλητήριο ενάντια σε αυτά τα μέτρα. Στεναχωριέμαι γιατί έπρεπε να είμαστε χιλιάδες κόσμος έξω στο δρόμο και όχι τόσο λίγοι. Χαιρετίζω τον αγώνα αλλά πρέπει οι άνθρωποι να ξυπνήσουν από τον λήθαργο που ζούνε. Ο καθένας μας να του λέει να ξυπνήσουν να βγουν στους δρόμους, αλλιώς θα χαθούμε, θα ξεπουληθούνε τα πάντα.»

Νίκος Τζινευράκης, μέλος του σωματείου των εργαζομένων ΟΤΑ ν. Χανίων και συμβασιούχος είπε:

DSCF2955
Νίκος Τζινευράκης, μέλος του σωματείου των εργαζομένων ΟΤΑ ν. Χανίων

“Οι συμβασιούχοι όλης της επικράτειας είναι εξαιρετικά ανήσυχοι μετά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου να βγάλει παράνομους και τους νόμους και τις παρατάσεις. Η απόφαση βγήκε με βάση τη νομοθεσία από το ανώτατο νομοθετικό σώμα της χώρας, τη Βουλή, όμως ηθικός αυτουργός είναι η Νέα Δημοκρατία και αυτουργός ο Πατούλης, ο οποίος είναι πρόεδρος και της ΚΕΔΕ. Έδειξαν μία εχθρότητα σε κάθετι που αφορά τους εργαζόμενους και βγήκαν κι από πάνω, χύνωντας κροκοδείλια δάκρυα για τη συμφορά των συμβασιούχων.

Έχουν ακέραια την ευθύνη, και θα τους δώσουμε σήμερα ψήφισμα, θα διαμαρτυρηθούμε στα γραφεία τους, όπως θα κάνουμε το ίδιο και στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ επειδή ολιγορεί μέχρι τώρα να επιλύσει το πρόβλημα. Αυτή η ακραία πράξη δεν έχει προηγούμενο στα ελληνικά χρονικά. Ζητούν και τα λεφτά να επιστραφούν! Άραγε, μπορούν να ζητήσουν και από τους συνάδεφους που πέθαναν εν ώρα εργασία να επιστρέψουν πίσω στη ζωή; Είναι τόσο ακραίο αυτό που έχει γίνει που η κοινωνια έχει συνταραχθεί. Μια τέτοια απόφαση είναι καταδικασμένη.”

Σεραφείμ Ρίζος, εκπαιδευτικός, και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΑΝΤΑΡΣΥΑ στα Χανιά, είπε:

DSCF3159
Σεραφείμ Ρίζος, εκπαιδευτικός, και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΑΝΤΑΡΣΥΑ στα Χανιά

«Παρά τις προσπάθειες του πρωθυπουργού και των κυβερνητικών στελεχών να εξωραϊσουν τα νέα μέτρα, το 4ο μνημόνιο το οποίο έχουν ψηφίσει και το φέρνουνε για ψήφιση στη Βουλή, είναι το ίδιο με όλα τα προηγούμενα. Αποδεικνύει ότι αυτό που ισχυρίζονταν κυβέρνηση αρχικά ότι μετά την ψήφιση του 3ου μνημονίου θα βλέπαμε φως στην άκρη του τούνελ, δεν είναι φως αλλά το ακόμα βαθύτερο σκοτάδι των μνημονίων. Είναι ένας δρόμος που προδικάζει ακόμα μεγαλύτερες θυσίες για την εργατική τάξη και για τα πλατιά λαϊκά στρώματα την ίδια στιγμή που υπόσχεται φοροαπαλλαγές για τους τραπεζίτες και τους εφοπλιστές.

Αυτό όμως που ανδρώνεται μπροστά και είναι ενδεικτικό και με τη σημερινή απεργία που έχει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση είναι η μαζική αντίσταση του εργατικού κινήματος, η μαζική αντίσταση των πλατιών λαϊκών στρωμάτων που για ακόμη μια φορά βρίσκονται στο δρόμο να δηλώσουν την πλήρη αντίθεσή τους με τα μέτρα. Δεν εμπιστευόμαστε τις προσπάθειες της αξιωματικής αντιπολίτευσης να πείσει ότι τα προηγούμενα μνημόνια ήταν καλύτερα. Αυτό που βάζουμε από τη δική μας πλευρά είναι ότι χρειάζεται γενίκευση των αγώνων για να οδηγηθούμε σε πραγματικές ανατροπές, σε έναν κόσμο χωρίς μνημόνια, χωρίς φτώχια, πολέμους και ρατσισμό. Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με ρήξη με τους θεσμούς της ευρωπαϊκής Ένωσης, του ευρώ, με μονομερή διαγραφή του χρέους, με γενναία φορολόγηση των μεγάλων επιχειρήσεων, και ταυτόχρονα με την εθνικοποίηση των τραπεζών και την επιβολή εργατικού ελέγχου σε αυτές».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ