22.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Μεθοδεύσεις στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ καταγγέλουν οι εφοριακοί

Ημερομηνία:

Σε σοβαρές καταγγελίες αναφορικά με την έρευνα μεγάλων και σημαντικών υποθέσεων, όπως για παράδειγμα η Λϊστα Λαγκάρντ, η λίστα Λουξεμβούργου, τα ακίνητα του Λονδίνου κτλ, καταγγέλουν οι εφοριακοί.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή της, η ΑΣΚΙ εφοριακών αναφέρει ότι η μεταφορά μεγάλων υποθέσεων από το ΣΔΟΕ στις εφορίες προκαλεί σοβαρά ερωτηματικά. Και αυτό διότι οι εφορίες αυτή τη στιγμή είναι διαλυμένες, ενώ παράλληλα διαθέτουν μειωμένη νομική αρμοδιότητα σε σχέση με τις εφορίες.

Το έγγραφο το οποίο ξεσήκωσε αντιδράσεις απο την πλευρά των εφοριακών, έχει να κάνει με έγγραφο του υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με το οποίο όλες οι μεγάλες υποθέσεις οι οποίες βρίσκονται στα χέρια του ΣΔΟΕ και αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο παραγραφής μεταφέρονται στις αρμόδιες ΔΟΥ.

“Έχουμε μπροστά μας μια άλλη περίπτωση πολιτικής παρέμβασης στις φορολογικές υπηρεσίες. Την ώρα που η κοινωνία ματώνει για να πληρώνει τους φόρους της κάποιοι άλλοι λειτουργούν με τον τρόπο αυτό”, τονίζει στο www.koutipandoras.gr, αντιπρόεδρος της ΠΟΕ-ΔΟΥ, Τρύφωνας Αλεξιάδης.

Οι εφοριακοί αναρωτιούνται στην ανακοίνωσή τους, για ποιο λόγο μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής, αντί να ελέγχονται από μια υπηρεσία, με συντονισμό και ενίσχυση, διασπάται ο έλεγχος σε πολλές υπηρεσίες, με κίνδυνο να χαθούν έσοδα για το ελληνικό δημόσιο και να κινδυνεύσουν ελεγκτές με νομικές-πειθαρχικές περιπέτειες.

Σε κάθε περίπτωση η ευθύνη γαι την πορεία των ελέγχων και την αποτελεσματικότητα τους σε ότι αφορά την είσπραξη εσόδων από την αξιοποίηση της λίστας, βαρύνει την ίδια την κυβέρνηση.

«Η ιστορία της λίστας Λαγκάρντ είναι η πιο καραμπινάτη υπόθεση συγκάλυψης ενός μεγάλου πολιτικού και οικονομικού σκανδάλου», τονίζει ο κ. Αλεξιάδης.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ