14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Μειώθηκε το πρόστιμο της Heineken από το Διοικητικό Εφετείο

Ημερομηνία:

Tη μείωση του προστίμου που είχε επιβάλλει η Επιτροπή Ανταγωνισμού στην Αθηναϊκή Ζυθοποιία (ιδιοκτησίας κατά 98,9% από τη Heineken) κατά 4,75 εκατ. ευρώ αποφάσισε το Διοικητικό Εφετείο. Πρόκειται για το μεγάλο πρόστιμο των 31,45 εκατ. ευρώ που είχε επιβληθεί λόγω κατάχρησης δεσπόζουσας θέσης, ενώ με βάση την απόφαση υπ’ αριθμ. 4055 η οποία εκδόθηκε τη Δευτέρα, μειώνεται κατά 4,75 εκατ. ευρώ στα 26,7 εκατ. ευρώ, ήτοι στο 8,5% του τζίρου της εταιρείας, έναντι 10% που ήταν το αρχικό πρόστιμο της Ανεξάρτητης Αρχής.

Θυμίζουμε ότι πρόκειται για το υψηλότερο πρόστιμο που έχει επιβληθεί ποτέ στην Ελλάδα σε μια εταιρεία από την Επιτροπή Ανταγωνισμού και το τέταρτο υψηλότερο που έχει επιβληθεί συνολικά, σε κλάδους ή συνδυασμό εταιρειών.

Η απόφαση εκδόθηκε προ τριών ετών, στις 19 Σεπτεμβρίου του 2014 και δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ στις 15 Δεκεμβρίου του 2015. Σ’ αυτήν, μεταξύ άλλων αναφέρονταν πως η εταιρεία προέβη σε σύνθετη εμπορική πολιτική με στόχο τον αποκλεισμό των ανταγωνιστών της.

Οι δε πρακτικές της οδήγησαν σε δυσμενείς διακρίσεις ιδίως μεταξύ των αποκλειστικών/οιονεί αποκλειστικών και των ανεξάρτητων πελατών όλων των βαθμίδων, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα την περιέλευση σε δυσμενή θέση στον ανταγωνισμό τόσο των ανταγωνιστικών προμηθευτών όσο και των μη αποκλειστικών πελατών.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ