16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Μετά από το περιστατικό με το βασανισμό του σκύλου στα Χανιά, σε κακούργημα μετατρέπεται ο βασανισμός ζώων

Ημερομηνία:

Σε κακούργημα μετατρέπεται το αδίκημα του βασανισμού ζώων, ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης.

Η απόφαση ελήφθη στο πλαίσιο της προσπάθειας για τη διασφάλιση της προστασίας και ευζωίας των ζώων και με αφορμή τα αυξανόμενα κρούσματα βάναυσης κακοποίησης ζώων που παρατηρήθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα σε διαφορετικές περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, η πρωτοβουλία του κ. Βορίδη έρχεται σε συνέχεια των εξαγγελιών του για περαιτέρω αυστηροποίηση του υπάρχοντος νομικού πλαισίου με σκοπό να καταστεί αποτελεσματικότερη η δίωξη και τιμωρία των βασανιστών ζώων.

Όπως τόνισε ο υπουργός, περιστατικά βίας εις βάρος των ζώων δεν έχουν θέση σε ένα ευνοούμενο κράτος και συνιστούν βαριά προσβολή τόσο σε βάρος της πολιτείας όσο και της ελληνικής κοινωνίας, επισημαίνοντας παράλληλα ότι είναι επιτακτική η ανάγκη αυστηροποίησης των ποινών με στόχο την εξάλειψη τέτοιου είδους απαράδεκτων φαινομένων.

Μάλιστα, για το ζήτημα αυτό ο Υπουργός πραγματοποίησε την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου συνάντηση με τον ακτιβιστή, γνωστό για το έργο του κατά της κακοποίησης ζώων και για την προσπάθειά του να συστήσει – με τη συνεργασία των Δήμων – παράρτημα αστυνομίας ζώων, Παναγιώτη Μήλα.

Υπενθυμίζουμε ότι το περιστατικό που πυροδότησε τις εξελίξεις συνέβη τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου στα Χανιά όταν ο ιδιοκτήτης του σκύλου αποφάσισε να προχωρήσει στον ευνουχισμό του σκύλου του με τανάλια επειδή το ζώο ήταν πολύ ζωηρό.

Το γεγονός αντιλήφθηκε Γερμανός που άκουσε τα κλάματα του άτυχου ζώου και έσπευσε να το λύσει. Ο Reinhold που εργάζεται ως εθελοντής στο  Καταφύγιο Αδέσποτων της Σούδας ανάγκασε τον δράστη να μεταφέρουν τον σκύλο στον κτηνίατρο διαφορετικά θα καλούσε την αστυνομία. Ο ιδιοκτήτης του σκύλου εγκατέλειψε το ζώο στο χειρουργικό κρεβάτι και εξαφανίστηκε.

Οι φωτογραφίες του κακοποιημένου σκύλου διάρρευσαν στο διαδίκτυο και ακολούθησε μία κατακραυγή χωρίς προηγούμενο που οδήγησε μέχρι και τον Υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κωστή Χατζηδάκη, να ζητήσει από τον πρόεδρο της ΔΕΗ να θέσει τον εργαζόμενο σε διαθεσιμότητα.Για το ίδιο θέμα θέση είχε πάρει και ο Μάκης Βορίδης, αναφέροντας πως πρόκειται να γίνει πρόταση στη Βουλή για αυστηροποίηση των ποινών, σε βασανιστές ζώων.

«Ο πρόσφατος άγριος βασανισμός ζώου που συνέβη στην Κρήτη αναδεικνύει την αναγκαιότητα της θέσπισης ενός βαρύτερου ποινικού πλαισίου, που θα καθιστά αποτελεσματικότερη τη δίωξη και τιμωρία των βασανιστών ζώων. Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα προτείνουμε στη Βουλή να υιοθετήσει τέτοια βαρύτερη νομοθεσία» είχε δηλώσει ο υπουργός για να φτάσουμε σήμερα στις ανακοινώσεις για μετατροπή του βασανισμού των ζώων σε κακούργημα.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πλήρωσε μεγαλοεπιχειρηματίας την εγγύηση αξιωματούχου του ΟΣΕ;

του Μανώλη Κοττάκη Με τον καπετάνιο του πλοίου, ο οποίος...

Απέραντη θλίψη στα Ανώγεια την 49χρονη μητέρα που “έσβησε” ξαφνικά

Βαθύτατη θλίψη σκόρπισε σήμερα στα Ανώγεια η είδηση του πρόωρου και...

Βοήθεια από την Κρήτη για τους γύπες της ηπειρωτικής Ελλάδας

Τρεις νεαροί γύπες με προέλευση από την Κρήτη απελευθερώθηκαν...