21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Μετά από χρόνια, η Δημοτική Αγορά γέμισε με κόσμο – Όχι για κάποιο συλλαλητήριο ενάντια στα μνημόνια αλλά για τη Μακεδονία | Φωτός+Βίντεο

Ημερομηνία:

Πέρασαν ίσως χρόνια από την τελευταία φορά που είδαμε την Πλατεία Αγοράς γεμάτη σε συλλαλητήριο. Αυτή τη φορά όμως, οι πολίτες δε διαδήλωναν για τα μέτρα λιτότητας, για τους πλειστηριασμούς, για την ακραία φτώχια ή ενάντια στα μνημόνια αλλά για τη “Μακεδονία”.

Η διαδήλωση ξεκίνησε με επεισόδια. Ομάδα νεαρών, πιθανότατα του αντιεξουσιαστικού χώρου, διαδήλωσε δίπλα στους άλλους διαδηλωτές, φωνάζοντας συνθήματα διεθνιστικά και ενάντια στις διαδηλώσεις για τη Μακεδονία.

Όπως ήταν φυσικό δημιουργήθηκε ένταση και ακολούθως επεισόδια με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να επεμβαίνουν και την περιοχή γύρω από την Πλατεία Αγοράς να μετατρέπεται σε σημείο σύγκρουσης. Η αστυνομία έριξε δακρυγόνα, και αφού τραυματίστηκε ένας αστυνομικός και έγιναν δύο συλλήψεις, η ένταση εκτονώθηκε.

Σύμφωνα με τους διαδηλωτές που συμμετείχαν στην αντι-διαδήλωση πολλοί από τους συγκεντρωμένους στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία “φόραγαν φανερά τα νεοναζιστικά διακριτικά τους”.

Ο κόσμος συνέχισε να συγκεντρώνεται, φτάνοντας τις κάποιες εκατοντάδες, γεμίζοντας την πλατεία Δημοτικής Αγοράς.

Οι διαδηλωτές διαδήλωσαν ειρηνικά την αντίθεσή τους στο να δοθεί το όνομα Μακεδονία στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας. Τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο, αλλά και το “Μακεδονία Ξακουστή” και ριζίτικα τραγούδια ενώ κάθε τόσο η πλατεία σειόταν από το σύνθημα “Αλήτες, προδότες, πολιτικοί”.

Κάποια στιγμή οι διαδηλωτές βγήκαν στο δρόμο. Όμως δεν προχώρησαν σε διαδήλωση. Αντ’ αυτού άνοιξαν μία τεράστια ελληνική σημαία.

Περίπου στις 9.30 το βράδυ δίχως παρατράγουδα οι διαδηλωτές διαλύθηκαν.

Η διαδήλωση στα Χανιά πραγματοποίηθηκε στα πλαίσια πανελλαδικής κινητοποίησης σε 22 διαφορετικές πόλεις, για την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

"google ad"

Οι φωτός και τα βίντεο που παρουσιάζουμε είναι από ανθρώπους που βρέθηκαν εκεί.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

1 ΣΧΟΛΙΟ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρούλα Πισπιρίγκου: Η πρώτη της αντίδραση μετά τα ισόβια – Σε κλάματα ξέσπασε η μητέρα της, αμίλητος ο Δασκαλάκης

Σε ισόβια καταδίκασε ομόφωνα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τη Ρούλα Πισπιρίγκου για...

Κουτσούμπας: Διευρύνεται ένα ρεύμα αμφισβήτησης της πολιτικής του Μητσοτάκη – Να παλέψουμε για μια εναία Κύπρο

«Διευρύνεται ένα λαϊκό ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής» τόνισε ο...

Κουτσούμπας: Διευρύνεται ένα ρεύμα αμφισβήτησης της πολιτικής του Μητσοτάκη – Να παλέψουμε για μια εναία Κύπρο

«Διευρύνεται ένα λαϊκό ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής» τόνισε ο...