22.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Μετά τα Χανιά, και στο Ηράκλειο σενάρια εκλογικής συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

Ημερομηνία:

Πληθαίνουν οι αναφορές σε αθηναϊκά μέσα ότι, εφόσον τελικά γίνουν εκλογές το Φθινόπωρο, είναι πολύ πιθανό να μην υπάρξει αυτόνομη κάθοδος των Ανεξάρτητων Ελλήνων αλλά να ενταχθούν επιλεγμένα στελέχη σε εκλόγιμες θέσεις (οι εκλογές θα γίνουν με λίστα, κατά το Σύνταγμα, εφόσον διεξαχθούν μέσα σε 18 μήνες από την εκλογή του Γενάρη) των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ.

Από τη συζήτηση αυτή δεν λείπει και η Κρήτη αφού, μετά από όσα είχαμε γράψει σχετικά με τα Χανιά και την πιθανή κάθοδο του Κώστα Γύπαρη εκ μέρους των ΑΝΕΛ στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, αναφορές υπάρχουν και από το Ηράκλειο με τον Γρηγόρη Μακαρόνα των ΑΝΕΛ, που έγινε βουλευτής μετά την παραίτηση Κώστα Δαμαβολίτη επειδή δεν υποστήριξε το “OXI” στο δημοψήφισμα, να τοποθετείται σε εκλόγιμη θέση στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο.

Πάντως, για τον Γρηγόρη Μακαρόνα οι αντιδράσεις από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο είναι έντονες σημειώνοντας τις πολύ στενές σχέσεις του με τον πρώην δήμαρχο του ΠΑΣΟΚ Γ. Κουράκη. Μάλιστα, όπως αναφέρει το candianews.gr, οι αντιδράσεις δεν περιορίζονται σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και σε στελέχη των ΑΝΕΛ που “παρέδωσαν στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ ένα φάκελο με διάφορα στοιχεία, που ενισχύουν τη θέση τους να μην είναι υποψήφιος σε καμιά περίπτωση ο σημερινός βουλευτής”.

 

Σχετικά με τα Χανιά να υπενθυμίσουμε ότι το ψηφοδέλτιο στις εκλόγιμες θέσεις θα διαμορφωθεί, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες με τον σημερινό Υπουργό Παύλο Πολάκη, τον Κώστα Γύπαρη από τους ΑΝΕΛ και τη σημερινή βουλευτή Χανίων Βάλια Βαγιωνάκη.

Για την 4η θέση δεν έγινε ακόμα γνωστό κάποιο όνομα ωστόσο ο σημερινός βουλευτής Χανίων και Υπουργός Οικονομικών Γιώργος Σταθάκης θα κατέβει σε εκλογική περιφέρεια των Αθηνών.

Τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ διαψεύδουν κάθε πιθανότητα πραγματοποίησης ενός τέτοιου σεναρίου αφού τονίζουν ότι τα μέλη του κόμματος δε θα το επιτρέψουν. Όμως, όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ